Halkrém

2014. március 11., kedd · Posted in , , ,

Ez is egy olyan étel, amit régebb nagyon sokszor készítettünk. Reggelire, uzsonnára, vacsorára nagyon finom ennivaló. 


Hozzávalók:
  • 1 olajos halkonzerv,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 közepes fej hagyma apróra vágva, 
  • só,
  • kevés citromlé. 
A halról leöntöttem az olajat, amjd összeturmixoltam a többi hozzávalóval és ízesítettem ízlés szerint.

Prézlis karfiol

2014. március 10., hétfő · Posted in

Ez is egy nosztalgia fogás, gyerekkorom szép emléke :) Nagymamám és édesanyám szokta készíteni.


Hozzávalók:
  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve,
  • 4 - 5 ek zsemlemorzsa (prézli),
  • kevés só,
  • cukor.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, és sós vízben megfőztem. Majd leszűrtem és hagytam lecsepegni. A prézlit kicsit megpirítottam (olaj nélkül), majd beleforgattam a karfiolt. Cukorral tálaltam.

Paradicsomos ceruzabab főzelék

2014. március 8., szombat · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 üveg paradicsomos zöldbab,
  • 2 ek liszt,
  • 1 bögre tej,
  • bazsalikomos ecet ízlés szerint,
  • kevés só.
A házilag befőzött paradicsomos ceruzababot  egy lábasba öntöttem és adtam hozzá 1 - 2 ek vizet, majd feltettem főni. A lisztből és a tejből csomómentes habarást készítettem, hozzáadtam a babhoz és kavargatás mellett hagytam kiforrni.  Végül ecettel és sóval ízesítettem. 

Gyorsan el lehet készíteni. Lehet sült kolbásszal, hússal is tálalni, de csak így magára is nagyon finom.

Ribizlilekváros rizspuding

· Posted in ,


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 bögre megmosott rizs,
  • 1/2 üveg házi lekvár (én ribizlit használtam),
  • késhegynyi só,
  • 1 tasak vaníliás pudigpor és a hozzávaló 0,5 L tej + cukor
  • tetejére színes cukorka


A rizst 3 bögre vízben, a késhegynyi sóval puhára főztem. Egy vajjal kikent jénai tálba öntöttem és szépen elegyengettem. Hozzáadtam a fél üveg lekvárt és kicsit elkavartam a rizzsel. A pudingporból tejjel és a megfelelő cukormennyiséggel pudingot főztem, kicsit hagytam kihűlni, majd egyenletesen a rizsre öntöttem. Amikor kihűlt, megszórtam színes cukorkával.

Zacskós csirkecomb pácolása, fűszerezése

2014. március 3., hétfő · Posted in

Nálunk mindenki nagyon szereti a csirkehúst. Mióta megjelentek a zacskók, az esetek 80%-ban zacskóban sütjük a csirkét. Én kizárólag a sima zacskót szoktam vásárolni, nem veszem a fűszeres változatot, mert nincs értelme arra pénzt adni, ráadásul tele van mindenféle adalék anyaggal, meg ízfokozóval. Én úgy gondolom fölösleges azt megvenni, ugyanis házilag isteni fűszerezést lehet elérni, ráadásul mindig mást.


Itt már közzétettem az egyik fűszerezés/ízesítés változatot. Most viszont egy másikat osztok meg veletek, ami sokkal egyszerübb és nagyon finom. 

A nyáron készítettem pizzaszószt, hogy legyen, ha pizzát készítek. Most ezt használom a zacskós csirke fűszerezésére is, meryt benne van minden, ami kell a fűszerezéshez: hagyma, fokhagyma, paradicsom, só, bors és más fűszerek is. Nagyon megkönnyíti  a dolgom, mert a kész csirkecombokhoz hozzáadom a pizzaszószt, hűtőbe teszem pár órára, vagy akár egy éjszakára is és másnap már süthetem. Nem kell hozzá semmi más, se só, se bors, semmi, csak a pizzaszósz.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.