Zabpelyhes, mazsolás keksz
Ez megint egy olyan aprósütemény, amit hamar el lehet készíteni, nem kell vele sokat bajlódni, sokáig eláll és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 25 dkg zabpehely,
- 20 dkg cukor,
- 10 dkg mazsola,
- 2 dl, 2%-os natúr joghurt,
- 2 tojás,
- 1 kk. ősölt fahéj,
- 1/2 kk. só,
- 1 tasak sütőpor.
A tojásokat habosra kavartam a cukorral, majd kavargatás mellett hozzáadtam a joghurtot. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tettem, jól összekavartam, majd hozzáadtam a tojásos masszát és ismét jól összekavartam. Elég kanállal összekavarni. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, kiskanállal halmokat helyeztem, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Tojáshabos melegszendvics
2014. december 16., kedd
· Posted in
melegszendvics
Hoztam nektek még egy melegszendvics változatot, hogy ne legyen unalmas :)
Hozzávalók 2 szelethez:
- 2 szelet kenyér
- 2 tojás,
- házi pizzaszósz vagy sűrített paradicsompüré,
- szalámi, vagy más felvágott,
- paprika vékony csíkokra vágva,
- reszelt sajt,
- vaj a tál megkenéséhez.
A tűzálló edényt vastagon kivajaztam, hogy ne égjen oda benne a kenyér. Belehelyeztem a kenyeret, megkentem házi pizzaszósszal, rátettem a csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak csíkokra vágott kápia paprikát. A tojásokat mixerrel habosra kavartam és ráöntöttem a kenyérszeletekre úgy, hogy egészen betakarja. Rászórtam a reszelt sajtot és sütőbe toltam, majd addig sütöttem, amíg ropogós lett.
Búzadarás fasírt
Eddig a fasírtot mindig
krumplival készítettem. Így tanultam, így
volt jó. Most arra gondoltam, hogy ha a levesbe a húsgombóc
jó lesz búzadarával, akkor a fasírtnak is
jó kell lennie búzadarával és ki is
próbáltam. Nagyon finom így is és
ráadásul nem kell bajlódni a krumplival.
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús,
- 3 cikk fokhagyma zúzva,
- 2 ek búzadara,
- 1 tojás,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba tettem, hozzáadtam az alapanyagokat és jól összedolgoztam. Állni hagytam kb. 15 percig, majd ismét jól összedolgoztam. Kis golyókat formáltam belőle és forró olajban pirosra sütöttem.
Alma pongyolában
Ez megint egy nosztalgiás recept. Édesanyám szokott nekünk gyerekkorunkban, nagy ritkán ilyent készíteni, már amikor rá tudtuk venni. Ő sem szerette az olajban sütést, ezért ritkán volt ilyen az asztalon. Én még sosem sütöttem, de most rávettem magam, hogy megörökítsem a receptet a blogon. Sajnos az ő receptje nem volt lejegyezve, így improvizálnom kellett.
Hozzávalók:
Jó ez a recept. Nagyon finom lett, visszahozta a gyerekkori emlékeket.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 1 kk őrölt fahéj,
- 1 csipet só,
- 1 kk. vaníliás cukor
- 110 ml tej,
- 2 nagy alma,
- olaj a sütéshez,
- sárga szilvadzsem a tálaláshoz.
Jó ez a recept. Nagyon finom lett, visszahozta a gyerekkori emlékeket.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.