Előkészítési idő: 5 perc.
Pihentetési idő: 30 perc.
Sütési idő: 25 perc.
Hozzávalók 1 db. 26 cm átmérőjű pizzához:
- 3/4 bögre fehér liszt,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- 100 ml 3,5%-os kefir,
- 1 mokkáskanál só,
- 1/2 mokkáskanál sütőpor.
Hozzávalók a feltéthez:
- 2 evőkanál házi pizzaszósz,
- 1 debreceni szeletelve,
- kevés trappista sajt reszelve,
- 3 csipet oregánó.
Az olajat a kefirrel összekavartam, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet és a sót. Kicsit összedolgoztam, majd fóliával letakarva 30 percre hűtőbe tettem pihenni. Utána lisztezett deszkán kerekre nyújtottam, megkentem pizzaszósszal, megszórtam oregánóval, rátettem a felszeletelt debrecenit és rászórtam a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütöttem.
Figyelem: vigyázni kell a feltéttel, mert a hús és a sajt is zsíros és ha sok van belőle, akkor "szalonnás" lesz a tészta.
Eddig számomra ez a legjobb recept. Hamar elkészül, nem kell gyúrni, se keleszteni és finom, ropogós lesz a tésztája. Ez az élesztő nélküli tészta könnyebb a gyomornak is. Nekem most csak trappista sajtom volt, ami elég zsíros, de keveset tettem belőle, viszont jó szárazabb sajtot használni.