Pizzacsiga kenyér

2016. június 2., csütörtök · Posted in ,

Ez is egy olyan sütemény, amit hidegen lehet fogyasztani, nagyon jó akár csomagolni is. Könnyen és hamar el lehet készíteni, ízletes és nem kell hozzá sok minden.


Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt,
  • 25 g friss élesztő,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 2 kávéskanál só,
  • 300 ml langyos víz,
  • 3 evőkanál olaj.
  • 2 evőkanál oregánó.
Hozzávalók a töltelékhez:
  • pizzaszósz,
  • reszelt sajt.
A kenéshez:
  • 1 egész tojás

Az élesztőt egy kevés langyos vízhez adtam, rászórtam a cukrot és hagytam felfutni. A lisztet, a sót, az olajat egy keverőtálba tettem, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, az oregánót és apránként hozzáadva a vizet,  tésztát gyúrtam belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem.


Utána a képen látható téglalap alakúra nyújtottam, megkentem házi pizzaszósszal, megszórtam reszelt sajttal, majd szorosan feltekertem. 


Háromszögeket vágtam felőle, de vigyázni kell, hogy a háromszög vékonyabb részénél hagyjunk elég távolságot a két vágás között, nehogy a tészta szétnyíljon.


Sütőpapírral kibélelt kerek formába tettem úgy, hogy a csiga fele kívül kerüljön, a széleit és még egy darabot a közepébe helyeztem. Megkentem felvert tojással és megszórtam oregánóval.

Előmelegített sütőbe toltam és közepes lángon megsütöttem.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.