Sajnos tapasztalatból írom, orvosi ajánlásra készült ez a leves. Gondoltam jól jön majd valakinek, ha ilyen helyzetbe kerül.
Hozzávalók:
- sárgarépa,
- fehérrépa,
- hagyma,
- rizs,
- só.
A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítottam és darabokra vágtam, majd elegendő vízben feltettem főni. Hozzáadtam a hagymát egészben, megsóztam és majdnem puhára főztem. Hozzáadtam a rizst és addig főztem, amíg minden puha lett. Tálalás előtt a hagymát kivettem a levesből.
Az benne a lényeg, hogy rizzsel készült. Köztudott, hogy a rizs jó a hasmenéses betegnek, de az már kevésbé ismert, hogy nem maga a rizs használ, hanem a rizsnyák, ami kifő belőle. Ezért, ha nem levesbe főzzük, hanem csak magára, nem kell leöblíteni, mert akkor elveszti a gyógyhatását.
Bizony, jók az ilyen receptek:) Mi még köménymagos levest is szoktunk főzni olyankor:)
VálaszTörlés