Soha nem voltam oda a ketchupért, most sem vagyok. Az üzletit meg végképp elkerülöm, mert sajnos semmi köze a paradicsomhoz, nagyon egészségtelen. Viszont a pizzához és a focacciahoz kell valami szósz, így elkészítettem a sajátomat. Ezt kizárólag a pizzára és a focacciara fogom kenni, de aki szereti, az spagettihez, vagy bármihez használhatja, ugyanis nagyon finom.
Hozzávalók:
- 85 dkg paprika ledinsztelt állapotban,
- 3 nagyobb fej hagyma,
- 10 cikk fokhagyma,
- 2,5 L házi paradicsomlé,
- 10 szem bors,
- 3 babérlevél,
- 1 csipet őrölt köménymag.
A ledinsztelt paprikát, a darabokra vágott hagymát és a fokhagymát a blenderbe tettem és péppé dolgoztam. A lábasba öntöttem, hozzáadtam a fűszereket, a paradicsomlevet és kavargatva addig főztem, amíg a leve nagyjából elfőtt és pépes lett.
Nem adtam hozzá se sót, se cukrot, mert a paradicsomlét mi tettük el és abban már volt só és egy kevés cukor is.
Utána üvegekbe töltöttem, minden üvegbe szórtam egy nagyo kevés szalicilt, lekupakoltam és száraz dunsztba tettem másnapig, ott hagytam kihűlni.
Utána üvegekbe töltöttem, minden üvegbe szórtam egy nagyo kevés szalicilt, lekupakoltam és száraz dunsztba tettem másnapig, ott hagytam kihűlni.
Kérnék szépen pár üveggel a kamrámba ;-)...én nagyon szeretem, vagyis szeretném, de a pocim nem bírja a boltit. A bio meg nagyon hagymás. Régebben mindenre tettem, a húsra, tésztára, vajas kenyérre, sült krumplira hmmmm...éppen csak a tejbegrízre nem :-)
VálaszTörlésCsipike, nyisd ki az ablakot ... :)
TörlésÉn sem használok rengeteg ketchupöt, de azért pár üveggel én is szoktam készíteni:)
VálaszTörlésA te változatod is jól hangzik:)
Köszönöm szépen :)
VálaszTörlés