Hozzávalók kb. 13 palacsinta tésztájához:
- 25 dkg liszt,
- 2 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 3 evőkanál olaj,
- kb. 2,5 dl tej,
- kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz.
- 30 dkg. tehéntúró,
- 10 dkg cukor,
- 1 egész tojás,
- 1 tasak vanília cukor.
A tésztához valókat csomómentesen elkavartam és fél órát állni hagytam, majd megsütöttem belőle a palacsintákat. A tehéntúrót a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikavartam, majd megtöltöttem vele a palacsintákat és négybe hajtottam. Minden palacsintát visszatettem a sütőbe és mindkét felén átsütöttem. Ez kötelező, mivel nyers tojás van a krémbe. Utána a palacsintákat megkentem áfonyás szilvadzsemmel és egymásra helyeztem négyet, ami egy adag lenne, de lehet kevesebb is.
Nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik.
TörlésErika! De jó ötletet adtál most nekem. Van egy csomó tojásfehérjém és túróm is itthon. Ezt fogom kreálni belőle a héten valamikor. :-)) Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy segített neked :)
TörlésEbben minden kedvemre való! Nagyon jól néz ki! Jó lenne vacsira :)
VálaszTörlés