Igazából "Tojásrántotta parasztosan" lenne a neve, de nekem erről mindig az a vicc jut eszembe, hogy elmegy a vendég egy kertvárosi étterembe és tojásrántottát rendel parasztosan. A pincér ki is viszi neki, lecsapja eléje és azt mondja neki: " Nesze ..." és hozzátesz még két olyan szót, amit a jólneveltségem nem enged se leírni, se kimondani :) Szóval marad a "parasztosan" nélküli elnevezés.
Szerintem nincs olyan, aki ne ismerné ezt a finom fogást, ha
mégis létezik, azt kérem jelentkezzen. Ezt a receptek csak
emlékeztetőnek töltöttem fel, hátha valaki tanácstalan és
megfeledkezett erről a tojásrántottáról. Nekem kicsit tömény
és kalóriadús ez reggelire (én csak gyümölcsöt szoktam enni
reggel) de néha azért kell az ilyen is.
A recept pofonegyszerű: vékony csíkokra vágtam a
mangalicaszalonnát, a kolbászt és egy kevés füstölt szalámit
is. A teflonban addig pirítottam, amíg a szalonnából kiolvadt a
zsír. Felszeleteltem egy negyed piros és egy negyed zöld paprikát,
a kolbászos zsírhoz adtam és kissé megpároltam. Ráöntöttem a
felvert tojásokat és fedő nélkül addig sütöttem, amíg már
kezdett megkötni, azután óvatosan megfordítottam és készre
sütöttem.