Igazából "Tojásrántotta parasztosan" lenne a neve, de nekem erről mindig az a vicc jut eszembe, hogy elmegy a vendég egy kertvárosi étterembe és tojásrántottát rendel parasztosan. A pincér ki is viszi neki, lecsapja eléje és azt mondja neki: " Nesze ..." és hozzátesz még két olyan szót, amit a jólneveltségem nem enged se leírni, se kimondani :) Szóval marad a "parasztosan" nélküli elnevezés.
Szerintem nincs olyan, aki ne ismerné ezt a finom fogást, ha
mégis létezik, azt kérem jelentkezzen. Ezt a receptek csak
emlékeztetőnek töltöttem fel, hátha valaki tanácstalan és
megfeledkezett erről a tojásrántottáról. Nekem kicsit tömény
és kalóriadús ez reggelire (én csak gyümölcsöt szoktam enni
reggel) de néha azért kell az ilyen is.
A recept pofonegyszerű: vékony csíkokra vágtam a
mangalicaszalonnát, a kolbászt és egy kevés füstölt szalámit
is. A teflonban addig pirítottam, amíg a szalonnából kiolvadt a
zsír. Felszeleteltem egy negyed piros és egy negyed zöld paprikát,
a kolbászos zsírhoz adtam és kissé megpároltam. Ráöntöttem a
felvert tojásokat és fedő nélkül addig sütöttem, amíg már
kezdett megkötni, azután óvatosan megfordítottam és készre
sütöttem.
Akár mi is a neve én nagyon szeretem! Nagyon guszta!
VálaszTörlésNekem meg egy csaj jut eszembe az elnevezésről, aki vidéki lévén, felkapta a vizet egy recept hasonló elnevezésén, hogy mit kell mindig parasztozni. Én meg kuncogtam magamban, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Holott az elnevezés az elkészítés módjára utal. Szerintem lehet nyugodtan nevezni az eredeti nevén:-) Persze nem a név a lényeg, hanem hogy nagyon finom!
VálaszTörlésHétvégi, ráérősebb reggeleken szoktunk készíteni, nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy nem csak miszeretjük :)
VálaszTörlés