Hozzávalók:
- krumpli,
- hagyma,
- füstölt kolbász,
- mangalica szalonnabőr,
- kevés olaj,
- pirospaprika,
- só,
- babérlevél,
- kevés liszt,
- kevés tej.
A kolbászt karikára vágtam és a szalonnabőrrel együtt a
forró fazékba tettem, kavargatás mellett hagytam a zsírt
kiolvadni belőle. Ha elég a zsiradék, akkor nem kell hozzá olaj,
de ha kevés, akkor pótolni kell. A hagymát apróra vágtam,
hozzáadtam a kolbászhoz, üvegesre pároltam majd hozzáadtam a
pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sót, a
meghámozott és kockára vágott krumplit, a babérlevelet és
puhára főztem. Ekkor kevés lisztből és tejből habarást
készítettem, hozzáadtam a leveshez, hagytam felforrni, majd még
utánaízesítettem.
Én is szoktam ilyen levest késziteni, csak még egy kis száritott vargányát adok hozzá.Finom nagyon!
VálaszTörlésA száritott vargánya nagyon finom tud lenni, csak nekem nincs.
VálaszTörlésNagyon finom leves, szeretjük mi is! :)
VálaszTörlés