Lényegében nem nagy dolog, épp úgy kell eltenni, mint a többi savanyúságot. Ki kell vágni a paprika magházát és megtömni kimagolt, keményebb, kompótnak való szilvával. Utána üvegekbe kell tenni, minden üvegbe kell tenni ízlés szerint tormát, almapaprikát (aki szereti) és savanyúság fűszert (szemes bors, koriander, babérlevél, mustármag, köménymag, csombord stb.). El kell készíteni a Kapros savanyúságtartósító lét, vagy a Picant Fix lét, ráönteni, lekötni és kész. A szilva hallattára sokan húzzák a szájukat, de nagyon finom tud lenni.
Még sosem hallottam így szilvával, de szívesen megkóstólnám:)
VálaszTörlésÉrdekes, még én sem hallottam erről a fajta savanyúságról! Bár ecetes szilvát szoktunk eltenni, az is nagyon finom, úgyhogy biztosan ez is jóízű! :)
VálaszTörlésÉn sem hallottam,de kóstolnám. már nézni is gyönyörűséges.
VálaszTörlésMegéri kipróbálni, mert nagyon finom!
VálaszTörlés