Gondoltam bővítem a készletem, most
egy kis kosarat készítettem, ugyancsak újságpapírból, ugyan
úgy, mint a ceruzatartót. Húsvétkor majd megrakom piros tojással.
Jól fog mutatni :) Nem kell félni, rezisztens, megbírja a tojásokat. Hamarosan jön a többi is.
Martini házilag - eredményhírdetés :)
Itt osztottam meg veletek a receptet és egyben megígértem, hogy visszatérek az eredménnyel, ha letelik a 7 hét.
Boldogan (és egyben büszkén is) jelentem ki, hogy isteni finom lett! Van alkohol tartalma is, nem egy gyenge szirup. Nagyon jól érzik a citrom kesernyés-savanykás íze. Nagyon finom. Én fogok még készíteni, mert nekem nagyon ízlik és van már rá jelentkező is, tehát szerintem ez a mennyiség hamarosan elfogy. Bátran vágjatok neki, mert jó lesz.
U.I. A poharat ne nézzétek, nem ilyenben kell felszolgálni ezt az isteni nedűt, de mivel még nincs lehúzva, csak egy kis likőrös pohárral mertem ki, hogy meg tudjam osztani veletek az eredményt.
Zacskós csirkecomb fűszerezése
· Posted in
csirkecomb
A csirkecombot általában zacskóban szoktam sütni. Mindenki
imádja, praktikus, hamar elkészül, nem kell vele sokat bajlódni,
de ami a legfontosabb: nagyon finom és rendkívül egészséges.
Nem szoktam az előre megkevert fűszeres zacskót vásárolni,
inkább megveszem a fűszer nélküli zacskót és fűszerezem a
csirkét saját ízlésem szerint.
A hétvégén is sütöttem. Most pl. hagymát (szeletelve),
fokhagymát (szeletelve), sót, borst és pirospaprikát tettem
hozzá. Máskor pl. szoktam még hozzáadni egy – két kávéskanál
mustárt és házi ketchupot is. Előző nap bepácolom, 24 órára
zacskóstól hűtőbe teszem, este azért kicsit átrázom, hogy
mindenhol érje a fűszer és másnap, semmi zsiradék, vagy folyadék
hozzáadása nélkül sütöm.
Bögrés mákos piskóta
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák,
- 1 bögre langyos tej,
- 2 bögre liszt,
- 2 bögre cukor,
- 1 csomag vaníliacukor,
- 4 tojás,
- 25 dkg margarin,
- egy késhegynyi szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéből a vaníliás cukorral kemény habot vertem. A tojássárgákat egy külön tálba tettem. Hozzáadtam a cukrot és kevés tejet, majd habosra kavartam. Folytonos kavarás mellett hozzáadtam a mákot, a maradék tejet, az olvasztott margarint, a szódabikarbónát és a lisztet. Majd utána óvatosan hozzá kanalaztam a tojáshabot és lazán beleforgattam, csak épp fellazítottam vele a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és pirosra sütöttem. Tálaláskor lehet porcukrot szórni rá. Én nem szoktam, mert elég cukor van benne és így is mutatós.
Eredeti recept ITT .
Ceruzatartó újrahasznosított anyagból
· Posted in
kreatív hobbi
Igaz ez nem gasztro téma, de ahogy a blogom címe is sugallja, ide minden belefér :)
Egy kis szerénységgel jövök most. Mindig is szerettem a kézimunkát, a kreativitást. Nem mondom, hogy tehetséges vagyok, ahhoz több kell, de azért van egy kis kézügyességem minek segítségével el tudok készíteni ezt-azt. Ez nekem kikapcsolódás.
Most egy ceruzatartót készítettem újságpapírból. A felhasznált anyagok az alábbi képen láthatóak.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.