Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák,
- 1 bögre langyos tej,
- 2 bögre liszt,
- 2 bögre cukor,
- 1 csomag vaníliacukor,
- 4 tojás,
- 25 dkg margarin,
- egy késhegynyi szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéből a vaníliás cukorral kemény habot vertem. A tojássárgákat egy külön tálba tettem. Hozzáadtam a cukrot és kevés tejet, majd habosra kavartam. Folytonos kavarás mellett hozzáadtam a mákot, a maradék tejet, az olvasztott margarint, a szódabikarbónát és a lisztet. Majd utána óvatosan hozzá kanalaztam a tojáshabot és lazán beleforgattam, csak épp fellazítottam vele a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és pirosra sütöttem. Tálaláskor lehet porcukrot szórni rá. Én nem szoktam, mert elég cukor van benne és így is mutatós.
Eredeti recept ITT .
Nagyon guszta, szívesen megkóstoltam volna. Imádom a mákos süteményeket.
VálaszTörlésKöszi Rita!
TörlésNagyon szép magas lett a tésztája, és finomnak, könnyednek is látszik! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka. Bevallom kicsit aggódtam, mert csak egy késhegynyi szódabikarbónát írt a recept és ekkora mennyiséghez keveseltem. De tényleg szép laza, könnyed lett. Nagyon finom.
Törlés