Bevallom szép perecet készíteni nem egy egyszerű dolog. Nemrég elnéztem a
perecest milyen ügyesen és gyorsan sodorja a pereceket. Gondoltam nekem
is egyből sikerül :) Szóval próbálkoztam és a 14 perecből kettő üti meg
a mércét. A többi se eldobni való, de bizony ezt gyakorolni kell még.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt,
- 200 ml víz,
- 200 ml langyos tej,
- 100 ml olaj,
- 1 kk cukor,
- 1 kk só,
- 50 g friss élesztő.
A kenéshez:
- 1 felvert tojás
A sós péphez:
- 3 ek liszt,
- 1 ek só.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben hagytam felfutni. Addig a lisztet összekevertem a sóval és az olajjal. Hozzáadtam az élesztős tejet és a langyos vízzel addig dagasztottam, míg jó puha tésztát kaptam, ami nem ragadt a kezemhez. 30 percig meleg helyen kelesztettem. Utána elkezdődött a művészkedés :) Vagyis a tésztát elosztottam és pereceket sodortam belőle. Majd a felvert tojással megkentem, előmelegített sütőbe toltam. Amíg sült, elkészítettem a sós pépet, kb. 10 perc sütés után kivettem a sütőből, meglocsoltam a péppel, visszatettem a sütőbe és pirosra sütöttem. Nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek.
Hű de beleharapnák!:))Én is már mióta készülök perecet sütni,de valahogy mindig elmaradt.
VálaszTörlésNyisd ki az ablakot, máris röpül feléd :)
TörlésHát valóban bele tudnék én is harapni, nagyon szépek és finomak lettek. Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésRita, nyisd az ablakot, neked is küldök:)
TörlésPerecet még soha nem sütöttem, de most mentem a receptet, tetszik! :) Vannak még perecesek? :)
VálaszTörlésHankka - Én egyszer már sütöttem, de az se lett valami gyönyörű. A másik blogomon van a recept
Törléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.ro/2012/03/sos-perec.html
De én inkább ezt ajánlom, ez nekem sokkal jobban tetszik.
Sós perec:-) Még soha nem sütöttem, nem is gondoltam volna, hogy nehéz lenne. Amit megmutattál, az csodaszép lett.
VálaszTörlésGerdi, én másodszor sütök. Nem a sütés a nehéz, hanem a formázás, de neked biztos ez is sikerülne, mert neked gyakorlott kezed van.
Törlés