Gyümölcsös kosár újságpapírból és hogyan csinálom

2013. január 14., hétfő · Posted in

Többen kértétek áruljam el hogyan készítettem a ceruzatartót, meg a kis kosarat.

Nos, én egy spanyol videó alapján indultam el. Annak alapján sajátítottam el a technikáját és utána a saját elképzelésem szerint kezdtem el más darabok készítését.


A videó spanyol nyelven magyarázza a dolgok menetét. Nekem érthető volt, de aki nem érti, annak elmondok pár dolgot, amire figyelni kell, mert nem annyira egyszerű, mint amilyennek kinéz, pontosabban van pár buktató is, amit jó, ha az ember előre tud, hogy elkerülhesse.

  • 05:42 percben azt  magyarázza, hogy mindig páratlan legyen a "tartóoszlopok" száma, mert másképp nem tudjuk fonni.
  • 06:09 perc - én ebben a fázisban ruhacsipesszel meg szoktam fogni minden  "tartóoszlopot" és hagyom száradni fél órát
  • 10:35 érdemes előbb megpróbálni melyik pálcika talál bele, mert ha nem talál s a ragasztó már benne van, akkor oda az egész
Most pedig megmutatom az eddig általam elkészített legnagyobb darabot: egy gyümölcsös kosár, de aprósüteménynek is lehet használni. 


Az alja 16,5 x 10 cm, magassága 7 cm. Használható, praktikus.


Martini házilag - eredményhírdetés :)

2013. január 12., szombat · Posted in ,


Itt osztottam meg veletek a receptet és egyben megígértem, hogy visszatérek az eredménnyel, ha letelik a 7 hét.

Boldogan (és egyben büszkén is) jelentem ki, hogy isteni finom lett! Van alkohol tartalma is, nem egy gyenge szirup. Nagyon jól érzik a citrom kesernyés-savanykás íze. Nagyon finom. Én fogok még készíteni, mert nekem nagyon ízlik és van már rá jelentkező is, tehát szerintem ez a mennyiség hamarosan elfogy. Bátran vágjatok neki, mert jó lesz.

U.I. A poharat ne nézzétek, nem ilyenben kell felszolgálni ezt az isteni nedűt, de mivel még nincs lehúzva, csak egy kis likőrös pohárral mertem ki, hogy meg tudjam osztani veletek az eredményt.

Zacskós csirkecomb fűszerezése

· Posted in

A csirkecombot általában zacskóban szoktam sütni. Mindenki imádja, praktikus, hamar elkészül, nem kell vele sokat bajlódni, de ami a legfontosabb: nagyon finom és rendkívül egészséges.


Nem szoktam az előre megkevert fűszeres zacskót vásárolni, inkább megveszem a fűszer nélküli zacskót és fűszerezem a csirkét saját ízlésem szerint. 


A hétvégén is sütöttem. Most pl. hagymát (szeletelve), fokhagymát (szeletelve), sót, borst és pirospaprikát tettem hozzá. Máskor pl. szoktam még hozzáadni egy – két kávéskanál mustárt és házi ketchupot is. Előző nap bepácolom, 24 órára zacskóstól hűtőbe teszem, este azért kicsit átrázom, hogy mindenhol érje a fűszer és másnap, semmi zsiradék, vagy folyadék hozzáadása nélkül sütöm.

Bögrés mákos piskóta

2013. január 11., péntek · Posted in ,



Hozzávalók:
  • 1 bögre darált mák, 
  • 1 bögre langyos tej,
  • 2 bögre liszt,
  • 2 bögre cukor,
  • 1 csomag vaníliacukor,
  • 4 tojás,
  • 25 dkg margarin,
  • egy késhegynyi szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéből a vaníliás cukorral kemény habot vertem. A tojássárgákat egy külön tálba tettem. Hozzáadtam a cukrot és kevés tejet, majd habosra kavartam. Folytonos kavarás mellett hozzáadtam a mákot, a maradék tejet, az olvasztott margarint, a szódabikarbónát és a lisztet. Majd utána óvatosan hozzá kanalaztam a tojáshabot és lazán beleforgattam, csak épp fellazítottam vele a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és pirosra sütöttem. Tálaláskor lehet porcukrot szórni rá. Én nem szoktam, mert elég cukor van benne és így is mutatós.

Eredeti recept ITT .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.