Salátaleves üvegből

2013. február 1., péntek · Posted in ,


A nyáron  több saláta termett mint amennyit el tudtunk fogyasztani és eltettem télire üvegbe. Emlékszem akkor az interneten kerestem hozzá receptet, mert soha nem tettünk el salátát. Az általam kiválasztott recepthez elég "kemény" megjegyzések voltak hozzáfűzve, többnyire nemtetszést fejeztek ki, merthogy ez nem jó, meg minek eltenni, ha megkapod frissen, meg hogy poshadt lesz stb. Én ennek ellenére megpróbáltam. 

Most eljött az ideje, hogy elkészítsem és jelentem, nagyon finom lett. Megérte és ajánlani tudom mindenkinek, akinek a kertjében megterem. Itt a recept: saláta télire üvegben és a salátaleves recept is.


Spaghetti alla carbonara kicsit, másképp

2013. január 29., kedd · Posted in , ,

Az eredeti carbonarahoz a szószt tejföllel, reszelt sajttal és tojássárgával kell készíteni. Én kicsit változtattam a recepten, ezért a sajátomat írom le. 



Hozzávalók:
  • bacon,
  • só,
  • bors,
  • tejföl,
  • juhsajt. 
  • spagetti. 
Először is megfőztem a spagettit al dente (haraphatóra, vagyis nem teljesen puhára). A bacont vékony csíkokra vágtam és serpenyőben (olaj nélkül) megpirítottam.  Hozzáadtam a tejfölt és a juhtúrót, sóztam, borsoztam, hagytam összerotyogni és ráöntöttem a spagettire. Nagyon finom lett így is.

Szerb perec

2013. január 27., vasárnap · Posted in ,

Bevallom szép perecet készíteni nem egy egyszerű dolog. Nemrég elnéztem a perecest milyen ügyesen és gyorsan sodorja a pereceket. Gondoltam nekem is egyből sikerül :) Szóval próbálkoztam és a 14 perecből kettő üti meg a mércét. A többi se eldobni való, de bizony ezt gyakorolni kell még.


Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt,
  • 200 ml víz,
  • 200 ml langyos tej,
  • 100 ml olaj,
  • 1 kk cukor,
  • 1 kk só,
  • 50 g friss élesztő.
A kenéshez:
  • 1 felvert tojás
A sós péphez:
  • 3 ek liszt, 
  • 1 ek só.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben hagytam felfutni. Addig a lisztet összekevertem a sóval és az olajjal. Hozzáadtam az élesztős tejet és a langyos vízzel addig dagasztottam, míg jó puha tésztát kaptam, ami nem ragadt a kezemhez. 30 percig meleg helyen kelesztettem. Utána elkezdődött a művészkedés :) Vagyis a tésztát elosztottam és pereceket sodortam belőle. Majd a felvert tojással megkentem, előmelegített sütőbe toltam. Amíg sült, elkészítettem a sós pépet, kb. 10 perc sütés után kivettem a sütőből, meglocsoltam a péppel, visszatettem a sütőbe és pirosra sütöttem. Nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek.


Paradicsomos zöldborsó leves metélttel

· Posted in ,


Hozzávalók:
  • 30 dkg fagyasztott zöldborsó (saját termesztés),
  • 2 ek házi vegeta,
  • 1 egész hagyma,
  • negyed liter házi paradicsomlé,
  • 1 ek cukor,
  • levesbe való metélt.
A zöldborsót a hagymával és a házi vegetával feltettem főni. Amikor a borsó már majdnem puha volt, hozzáadtam a metéltet és puhára főztem mindkettőt. Ekkor kivettem a hagymát, hozzáöntöttem a paradicsomlét, hagytam fellobbanni, majd hozzáadtam az egy evőkanál cukrot. Egyszerű, nagyszerű és egészséges leves :)

Csőben sült tojásos, juhtúrós tészta

2013. január 24., csütörtök · Posted in ,

Ez egy roppant egyszerű eledel, ráadásul nagyon finom is.

Hozzávalók:
  • tészta, 
  • juhtúró,
  • kevés szalámi apróra vágva,
  • tojás,
  • kevés olaj, 
  • só.
A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem és hagytam lecsepegni. Az jénai tálat kevés olajjal megkentem, beleszórtam a szalámit, beleöntöttem a tésztát, ráöntöttem a felvert, megsózott tojást, megszórtam juhtúróval és pirosra sütöttem. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.