Színes farsangi keksz

2013. február 15., péntek · Posted in ,


Hozzávalók (20 kekszhez):
  • 200 g liszt,
  • 100 g margarin,
  • 100 g cukor,
  • 30 g cukrozatlan kakaó,
  • 1 egész tojás és 1 sárga,
  • kevés mandula esszencia,
  • 2 kk sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 38 g Smarties.
A hozzávalókat a Smarties-on kívül jól összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Utána 20 egyenlő részre osztottam, golyókat formáltam belőle, sütőpapírra helyeztem és mindegyik közepébe egy-egy Smarties-t nyomtam. Előmelegített sütőben megsütöttem.

Ez most megint a "nem szép de finom" kategóriába kerül :).

Tehéntúrós felfujt

2013. február 11., hétfő · Posted in


Hozzávalók két személyre:
  • 250 g tehéntúró,
  • 2 ek cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 tojás,
  • 2 ek búzadara,
  • kevés zsemlemorzsa,
  • 1 ek lekvár.
A tehéntúrót elkevertem a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Egy tűzálló edényt megkentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával és beleöntöttem a krémet. Én a tetejére tettem egy ek. házi, ribizlilekvárt is. Sütőben pirosra sütöttem. Jó étvágyat.

Kolbászos tészta - Pasta con salsiccia

· Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 cikk fokhagyma,
  • kevés olíva olaj,
  • kolbász,
  • tészta,
  • paradicsomlé (házi)
  • két ágacska bazsalikom
  • reszelt sajt vagy juhtúró (én nem használtam)
A fokhagymát egészben a forró olajba dobtam, és hozzáadtam az apróra vágott kolbászt. Néha megkavartam és hagytam pirulni. Amikor úgy gondoltam, hogy már eléggé át van sülve, ráöntöttem a paradicsomlevet, hozzáadtam a bazsalikomot és hagytam kicsit főni. Sós vízben megfőztem a tésztát, leszűrtem, tányérra helyeztem és ráöntöttem a paradicsomos kolbászt. Meg lehet szórni sajttal, vagy juhtúróval, aki szereti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.