Ricottás, tonhalas penne

2013. július 25., csütörtök · Posted in , ,

Nem nagy tudomány, inkább csak egy ötlet :)


Hozzávalók:
  • ricotta fresca,
  • tonhal (konzerves, saját levében),
  • durum penne.
A pennét sós vízben megfőztem, lecsepegtettem és tányérra tettem. Rászórtam a ricottát, hozzáadtam a tonhalat és kicsit összekevertem. Gyors, laktató, egészséges és finom.

Tapasztalt konyhatündéreknek egy 10 pontos kérdés

2013. július 24., szerda · Posted in

Vasárnap reggel kaptunk egy szatyor nyári gyümölcsöt egy kedves ismerőstől. Volt közötte bőven szilva, apró szemű, viszont nagyon édes. Örültem is neki, mert gondoltam jó lesz az ordás szilvás piskotához.

Jó is lett, finom lett, viszont a szilva sütés után savanyú lett. Nem volt rossz, mert igazán passzolt az ordához, de valahogy fura.

Ti mit tudtok erről? Minden szilva megsavanyodik sütés közben? Biztos van erre tudományos magyarázat, csak én vagyok tudatlan.

Újdonságok a kertből

· Posted in ,

Jó pár év kihagyás után ismét ültettünk kardvirágot a kertbe. Nagy izgalommal vártam, hogy kibújjanak, nőjenek és virágozzanak. Végre elérkezett az idő, amikor a gondoskodás meghozta gyümölcsét :)


Sok szín van, a piros még csak most nyílik. Lesz majd még kép róluk, mert nagyon szeretem. 


A másik újdonság a görögdinnye. Tavaly volt sárgadinnye, ami nagyon finom, aromás lett. Öröm volt reggel kimenni a kertbe, levágni a sárgadinnyét és elfogyasztani reggelire. Számomra a gyümölcs a legfinomabb és a legegészségesebb reggeli, így tökéletes volt.

Az idén már görögdinnye is lett. Még kicsi, alíg akkora mint egy labda, de remélem, ha megnő, finom lesz :)


Szilvás ordás piskóta

Ez a recept a régi, egyszerű piskóta receptje, az orda csak extra bele. Épp volt otthon és gondoltam próbáljuk ki milyen az orda szilvával párosítva? Nagyon finom :)


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 egész tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 kávéscsésze víz
Kell még hozzá:
  • 25 dkg orda,
  • 2 egész tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • kimagolt szilva
  • 2 csomag vaníliás cukor.
A 4 tojást szétválasztottam. A fehérjékből kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat a cukorral addig kavartam, míg habos nem lett. Ekkor hozzáadtam a kávéscsésze vizet és folyamatos kavarás mellett a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Utána kanállal, óvatosan hozzáadtam és beleforgattam a tojásfehérjét, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.
Az ordát a két tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral simára kavartam és kiskanállal a tészta tetejére szaggattam, egyenletesen elosztva, mint a Boci szeletnél. Utána pedig ráhelyeztem egyenletesen elosztva a megmosott, kimagolt szilvát. Előmelegített sütőben szép barnára sütöttem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.