Sült almás fagylalt

2014. február 2., vasárnap · Posted in ,

Ezt a receptet is a  Rai Uno egyik gasztronómiai adásában láttam és nem hagyott nyugodni. Most elkészítettem.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 nagy alma (jonatánt használtam, hogy savanylás legyen),
  • kevés cukor (1 kávéskanál),
  • sütőpapír,
  • fagylalt (eperfagyit használtam, hogy kicsit kiemelje az alma savanykás aromáját),
  • díszítésnek bármi, ízlés szerint (én mazsolát és színes cukrot használtam)


Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és szeletekre vágjuk. A kalácsformába egy megvizezett sütőpapírt teszünk, beletesszük az almát, megszórjuk cukorral, majd a tetejére is teszünk egy megvizezett sütőpapírt és behajtogajuk a széleit. 15 – 17 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.  A megvizezett papír azért kell, hogy ne száradjon ki az alma és a cukor rajta karamellizálódjon.  Utána tálkákra tesszük és fagylaltot teszünk rá, majd díszítjük.


Mennyei ízkombináció. Az édes a savanykással, a puha alma és a savanykás mazsola, egyenesen mennyei!


Bourbon vaníliás cukor házilag

2014. január 30., csütörtök · Posted in


Már több blogon láttam, hogy házilag készítik a vaníliás cukrot. Én is mondogattam magamnak, hogy ki kellene próbálni, de csak most jutottam el odáig, hogy megejtsem a dolgot. Karácsony előtt kaptam vaníliarúdat nagyon elönyös áron, és nem használtam el, így most elkészítettem az első vaníliás cukrot házilag. 

Körülnéztem egy kicsit a receptek között. Megoszlanak a vélemények és a receptek is. Van, aki megdarálja a vaníliarúd héját, van, aki csak felvágja. Olvastam olyat is, hogy darálás közben leégett a darálója. Én az egyszerúbb változatot választottam.

Hozzávalók:
  • 1 vaníliarúd
  • 30 dkg kristálycukor

A vaníliarúdat hosszába felvágtam, kikapartam belőle a magokat és cukorral elkevertem. Utána feldaraboltam a rúdat és a többi cukorhoz adtam, majd az egészet egy csavaros kupakú üvegbe tettem. Ezt három hétig kell tárolni, naponta megkavarva. Utána lehet használni.

Töltött omlett (sajt, szalámi, olajbogyó)

2014. január 28., kedd · Posted in , , ,

Itt egy másik ötlet arra, hogy hogyan tegyük változatosabbá az omlettet. Nálunk nagy keletje van az ilyen reggelinek, vacsorának és minden változat közkedvelt.


Felvertem a tojásokat, megsóztam és felforrósított teflonba öntöttem. Pár percig sütöttem, amíg kezdett szilárdulni a tojás. 


Egyik felére ráhelyeztem a kockára vágott sajtot, a szalámit és az olajbogyót, majd a másik felével betakartam. 


Mindkét felén jól megsütöttem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.