Ezt a receptet is a Rai Uno egyik gasztronómiai adásában láttam és nem hagyott nyugodni. Most elkészítettem.
Hozzávalók 2 személyre:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és szeletekre vágjuk. A kalácsformába egy megvizezett sütőpapírt teszünk, beletesszük az almát, megszórjuk cukorral, majd a tetejére is teszünk egy megvizezett sütőpapírt és behajtogajuk a széleit. 15 – 17 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. A megvizezett papír azért kell, hogy ne száradjon ki az alma és a cukor rajta karamellizálódjon. Utána tálkákra tesszük és fagylaltot teszünk rá, majd díszítjük.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagy alma (jonatánt használtam, hogy savanylás legyen),
- kevés cukor (1 kávéskanál),
- sütőpapír,
- fagylalt (eperfagyit használtam, hogy kicsit kiemelje az alma savanykás aromáját),
- díszítésnek bármi, ízlés szerint (én mazsolát és színes cukrot használtam)
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és szeletekre vágjuk. A kalácsformába egy megvizezett sütőpapírt teszünk, beletesszük az almát, megszórjuk cukorral, majd a tetejére is teszünk egy megvizezett sütőpapírt és behajtogajuk a széleit. 15 – 17 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. A megvizezett papír azért kell, hogy ne száradjon ki az alma és a cukor rajta karamellizálódjon. Utána tálkákra tesszük és fagylaltot teszünk rá, majd díszítjük.
Mennyei ízkombináció. Az édes a savanykással, a puha alma és a savanykás mazsola, egyenesen mennyei!