Ez a jól bevált zsemle receptem. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek. Igaz most száraz élesztővel készítettem, a lisztet is kevertem, de ez nem változtat a minőségen.
Hozzávalók:
- 40 dkg fehér liszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 1 tasak száraz élesztő,
- 2 tojás,
- 5 dkg margarin,
- 2 dl tej,
- 1 kiskanál só,
- szezámmag.
A meleg lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a száraz élesztőt és jól összekevertem. A margarint belevágtam a lisztbe, hozzáadtam a sót, a felvert tojásokat és végül a langyos tejet. A tésztát
jó hólyagosra kidolgoztam. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni
hagytam.
A megkelt tésztát 16 részre osztottam, kis labdákat formáltam belőle, tepsibe helyeztem. Megkentem tojássárgával, megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöttem.