Hozzávalók:
- száraz paszuly,
- hagyma,
- füstölt csülök,
- tárkony,
- kevés liszt,
- pirospaprika,
- só,
- tárkonyecet.
A száraz paszulyt este hideg vízbe áztattam és hagytam
másnapig. Ha kellett, öntöttem még hozzá vizet. Másnap kétszer
leforráztam. A csülökkel és a hagymával együtt, hideg vízben feltettem főni
és a habot időnként leszedtem a tetejéről.
Addig főztem, amíg a hús lejött a csontról és a paszuly puha
nem lett. Ezután kiszedtem a csülök csontját, a hagymát, hozzáadtam a
tárkonyt, a kevés lisztből és pirospaprikából készített
rántást és felforraltam. Ízlés szerint sóztam (de vigyázni
kell, mert a csülök már eleve sós) és hozzáadtam a
tárkonyecetet. Tálaláskor tejfölt adtam hozzá (ami a képen nem
látszik).