Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt,
- 2 tasak szárított élesztő,
- 250 g. tehéntúró,
- 120 g. szalámi,
- 1 evőkanál őrölt köménymag,
- 1 dl. olíva olaj,
- 150 g. puha vaj,
- 3 evőkanál 2%-os natúr joghurt,
- 1 kávéskanál só,
- 2 tojás + 1 a kenéshez,
- 2 fej hagyma,
- 1,5 dl víz,
- tetejére reszelt sajt.
A lisztet, a száraz élesztőt, a köménymagot és a sót a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és az ugyancsak apróra vágott szalámit és jól összekevertem. Hozzáadtam a tehéntúrót, a joghurtot, az olajat, a felvert tojásokat. Belemorzsoltam a vajat, majd a langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Letakartam és meleg helyen duplájára kelesztettem.
Lisztezett munkalapon kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtottam (vékony ujjról beszélünk, ami max 1 cm), majd pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Az így kapott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, tetejüket megkentem e felvert tojással és megszórtam sajttal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Finom lehet! Ilyet még nem sütöttem, pedig már sokfélét kipróbáltam :-)
VálaszTörlésAkkor ideje ezt is kipróbálni :)
Törlés