Sörben sült csirkecomb és csirkemell falatkák krumplipürével

2015. október 18., vasárnap · Posted in ,

Ani, A parókia konyhájából című blog írója Süssünk, főzzünk sörrel! címen játékot hirdetett. Eddig csak terveztem a sörrel való sütést, most ki is próbáltam. 


Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 csirkecomb,
  • 1 kicsontolt csirkemell,
  • 1 fej fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 dl sör
A csipkecombokat megtisztítottam, a bőrét lehúztam, a csirkemellet apró kockákra vágtam. A jénai tál aljára öntöttem 1 evőkanál olajat, ráhelyeztem a húst, megsóztam és megborsoztam. Rászórtam a fokhagymát és ráöntöttem a sört, majd fedővel a sütőbe toltam. Addig pároltam, amíg a hús puhára főtt, majd levettem a jénai fedelét és visszatoltam a sütőbe, hogy kicsit piruljon. Krumplipürével tálaltam.

Szőlős receptek - összefoglaló

2015. szeptember 28., hétfő · Posted in , , , , , , , , ,

Köszönöm szépen mindenkinek, aki benevezett és részt vett ezen a kihíváson. Sok érdekes és finom recept érkezett, összesen 11 és voltak olyanok is, akik több receptet küldtek. Remélem mindenki talál magának valamit, amit elkészít majd egyszer.






Paprika télire üvegben

2015. szeptember 27., vasárnap · Posted in ,


Minden évben ősszel elteszem a megmaradt paprikát, nem hagyom ott, mert télen jó lesz majd levesbe, gulyásba vagy épp húsokhoz. 

A paprikákat megmostam négybe vágtam és a magházukat eltávolítottam. Utána vékonyra felszeleteltem és kevés olajon odatettem párolni. Adtam hozzá kevés sót és kavargatás mellett addig pároltam, míg jól megpuhult. Ekkor levettem a tűzről, kevés szalicilt adtam hozzá, jól elkavartam és üvegekbe tettem, majd rácsavartam a kupakokat. Másnapig száraz dunsztba tettem.

Csirke paella Curtis Stone módra - Chicken Paella - Szakácsmustra 13-ik forduló

2015. szeptember 26., szombat · Posted in , , ,


Szakácsmustra 13-ik fordulójára  Curtis Stone-t választottam, ugyanis nagyon jó szakácsnak tartom, nagyon finom és egyszerű ételeket készít, de elég kevesen ismerik. Sok finomsága van, én most ezt a  Csirke paella-t választottam, mert nagyon jól nézett ki és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon hamar el lehet készíteni és isteni finom.  Ezennel új címke jön létre, és Curtis Stone nevére rákattintva meg fogjátok találni az összes ételt, amit tőle fogok készíteni. 


Kicsit változtattam a recepten, mert nem volt már időm sáfrány után járkálni, így pirospaprikát használtam és a csirkecombok bőrét is lehúztam, mert mi sosem szoktunk rajtahagyni, nem szoktuk elfogyasztani.  

Hozzávalók: 
  • kevés olíva olaj,
  • 1 nagy fej apróra vágott hagyma,
  • 1 piros paradicsompaprika,
  • 2 cikk apróra vágott fokhagyma,
  • 6 db. alsó csirkecomb,
  • 1 bögre rizs,
  • só,
  • bors,
  • szecsuáni bors,
  • 1 kiskanál pirospaprika (akinek van, 1 csipet sáfrány).
Egy edénybe vizet tettem, forráspontig melegítettem, majd levettem a tűzről és hozzáadtam egy kiskanál pirospaprikát és félretettem. A csirkecombokat megmostam és megnyúztam, befűszereztem (só, bors, szecsuáni bors), majd forró olajon kicsit megforgattam őket. Utána kivettem a combokat és félretettem. 


A megmaradt olajon az apróra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és a rizst. Kavargatás mellett addig hagytam a tűzön, míg a rizs felszívta a nedvet és kezdett üvegessé válni. Ekkor ráöntöttem a pirospaprikás vizet, hozzáadtam még sót és jól összekavartam az egészet, majd belehelyeztem a combokat. Előmelegített sütőbe toltam és addig sütöttem, míg a rizs és a hús megpuhult. 

Várom a ti receptjeiteket, ne felejtsétek el, a határidő 2015 október 25.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.