Tapasztalt háziasszonyok - Segítsetek!

2013. február 19., kedd · Posted in


A képen látható foltot és a hozzá hasonlókat szeretném kitisztítani. Ez egy kb. 70 éves, hímzett monogramos kendő, amit ma törülközőnek hívunk. A nagyapám stafírungjából való, ami kb. háromszor volt anno használva és azóta a szekrényben ült, el volt téve jobb napokra. Ez a folt idővel ütött ki rajta. Én sok ilyet láttam olyan anyagokon, amiket nem használtak. Valami ruharozsda, vagy ruhapenész lehet. 


Tettem rá folttisztítót és kimostam a piacon jelenleg kapható legjobb mosószerrel, de nem jött ki. Készítettem savóból és sóból egy pasztát, azzal kezeltem, utána kimostam de nem jött ki.


Tudnátok nekem segíteni? Tud valaki valami trükköt, amivel el lehetne távolítani ezeket a foltokat? 

Előre is köszönöm!

Színes farsangi keksz

2013. február 15., péntek · Posted in ,


Hozzávalók (20 kekszhez):
  • 200 g liszt,
  • 100 g margarin,
  • 100 g cukor,
  • 30 g cukrozatlan kakaó,
  • 1 egész tojás és 1 sárga,
  • kevés mandula esszencia,
  • 2 kk sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 38 g Smarties.
A hozzávalókat a Smarties-on kívül jól összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Utána 20 egyenlő részre osztottam, golyókat formáltam belőle, sütőpapírra helyeztem és mindegyik közepébe egy-egy Smarties-t nyomtam. Előmelegített sütőben megsütöttem.

Ez most megint a "nem szép de finom" kategóriába kerül :).

Tehéntúrós felfujt

2013. február 11., hétfő · Posted in


Hozzávalók két személyre:
  • 250 g tehéntúró,
  • 2 ek cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 tojás,
  • 2 ek búzadara,
  • kevés zsemlemorzsa,
  • 1 ek lekvár.
A tehéntúrót elkevertem a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Egy tűzálló edényt megkentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával és beleöntöttem a krémet. Én a tetejére tettem egy ek. házi, ribizlilekvárt is. Sütőben pirosra sütöttem. Jó étvágyat.

Kolbászos tészta - Pasta con salsiccia

· Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 cikk fokhagyma,
  • kevés olíva olaj,
  • kolbász,
  • tészta,
  • paradicsomlé (házi)
  • két ágacska bazsalikom
  • reszelt sajt vagy juhtúró (én nem használtam)
A fokhagymát egészben a forró olajba dobtam, és hozzáadtam az apróra vágott kolbászt. Néha megkavartam és hagytam pirulni. Amikor úgy gondoltam, hogy már eléggé át van sülve, ráöntöttem a paradicsomlevet, hozzáadtam a bazsalikomot és hagytam kicsit főni. Sós vízben megfőztem a tésztát, leszűrtem, tányérra helyeztem és ráöntöttem a paradicsomos kolbászt. Meg lehet szórni sajttal, vagy juhtúróval, aki szereti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.