Hozzávalók kb. 13 palacsinta tésztájához:
- 25 dkg liszt,
- 2 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 3 evőkanál olaj,
- kb. 2,5 dl tej,
- kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz.
- 30 dkg. tehéntúró,
- 10 dkg cukor,
- 1 egész tojás,
- 1 tasak vanília cukor.
A tésztához valókat csomómentesen elkavartam és fél órát állni hagytam, majd megsütöttem belőle a palacsintákat. A tehéntúrót a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikavartam, majd megtöltöttem vele a palacsintákat és négybe hajtottam. Minden palacsintát visszatettem a sütőbe és mindkét felén átsütöttem. Ez kötelező, mivel nyers tojás van a krémbe. Utána a palacsintákat megkentem áfonyás szilvadzsemmel és egymásra helyeztem négyet, ami egy adag lenne, de lehet kevesebb is.

