Nem tudom hányadik ez az almás fahéjas recept, de az biztos, hogy sokat készítettem mostanában. Az ötlet Donal Skehan-tól származik. Ő muffint készített, én gyümölcskenyeret.
Hozzávalók:
- 75 ml olíva olaj,
- 200 ml 2%-os joghurt,
- 1 citrom reszelt héja,
- 2 tojás,
- 25 dkg cukor,
- 25 dkg liszt,
- 1/2 tasak sütőpor,
- 1 kk fahéj,
- 25 dkg hámozott, kimagolt alma, apró kockára vágva.
A sütőt előmelegítettem. A joghurthoz hozzáadtam az olajat és a reszelt citrom héját, összekavartam, majd félretettem. A tojásokat a cukorral habosra kavartam. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekavartam, majd a tojásos masszához adtam, hozzátöltöttem a joghurtos keveréket és csomómentesre kavartam. Beleforgattam az alma 3/4-ed részét. Egy kalácsformát kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, rászórtam a megmaradt 1/4 rész almát és minimális lángon szép barnára sütöttem.