Hozzávalók:
- csirkeaprólék (én általában csirke hátat szoktam használni),
- pár cikk fokhagyma,
- só,
- rizs,
- 1 tojás,
- egy csésze tej
- ecet.
A csirke aprólékot leforrázom és lemosom, majd bő vízben felteszem főni. Hozzáadom a fokhagymát, a sót és puhára főzöm. Amikor a hús már puha, hozzáadom a rizst, és amikor már a rizs is puha, hozzáadom a tojás fehérjét. Még pár percig hagyom főni, amíg a tojásfehérje megfő, utána eloltom a tüzet alatta és hagyom pár percig pihenni. Ekkor a tojássárgából és a tejből habarást készítek és hozzáadom a leveshez. Ízlés szerint ecetet adok hozzá.
Hát ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésMég nem hallottam erről a levesről, de nagyon jól hangzik, finom lehet! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésÍgy is nagyon finom lehet! :) Hasonlót szoktam csinálni, csak azt már tojáslevesnek hívom.:) És néha köménymagot is teszek bele.:)
VálaszTörlés