Az eredeti recept Jutkánál, itt található.
A tésztáshoz:
A tésztáshoz:
- 25 dkg fehér liszt,
- 2 kiskanál sáfrányos sütőpor,
- 1 csipet só,
- 8 dkg cukor,
- 17 dkg margarin,
- 1 tojás,
- darált dió.
- ribizli (ízlés szerint)
- 7 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
- 3 tojás,
- 2 csomag vaníliapor,
- 6,5 dkg liszt
- 50 dkg tehéntúró.
A dión kívül a többi hozzávalókból tésztát gyúrtam. Egy négyszögletes, közepes tepsibe margarinozott sütőpapírt tettem és kézzel beleegyengettem a tésztát. Rászórtam annyi darált diót, amennyi ellepte a tésztát. Rászórtam a ribizlit, majd a jól összeturmixolt krémet és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöttem.
Hát, egy-két kockát biztosan meg tudnék enni, de lehet, hogy többet is, szóval szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésDe jó kis recept! Ez is beáll a sorba:-)
VálaszTörlésIstenien hangzik, mentem én is a receptet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
VálaszTörlés