Hozzávalók:
- 300 g liszt,
- 250 g margarin,
- 200 g cukor,
- 1 jó marék búzadara,
- fél csésze hideg víz,
- 200 g ribizli (konyhakész),
- 1 csipet só.
A lisztet, a margarint, a sót 100 g cukorral és fél csésze hideg vízzel összedolgoztam és tésztát gyúrtam belőle. Egy kerek formát sütőpapírral kibéleltem, beletettem a tésztát és kézzel elegyengettem úgy, hogy a szélén ujjnyi pereme legyen. Megszórtam búzadarával, ráhelyeztem a leszemelt és megmosott ribizlit, megszórtam a maradék 100 g cukorral és közepes lángon, előmelegített sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lehet, és nem is nehéz elkészíteni! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka, tényleg nagyon hamar el lehet készíteni és nem is kell sok minden hozzá.
VálaszTörlés