Dolgozó Nő - 1969 májusA nagyon friss, kemény húsú cseresznyét vagy nagyszemű spanyolmeggyet jól mossuk meg, szárát óvatosan csavarjuk ki, rakjuk tetszés szerinti üvegekbe. Főzzünk szirupot (minden liter vízhez számítsunk 40 dkg cukrot). Az üvegekbe tegyünk kevés konzervport, öntsük rá a szirupot, kössük le, és gőzöljük ki. A félliteres üvegeket fövéstől számítva 15 percig, a literes üvegeket 25 percig gőzöljük.
Erre nagyon büszke vagyok
2015. január 18., vasárnap
· Posted in
csak úgy
Nem titok, hogy a Boci szelet receptem nagy sikernek örvend a blogomon, első helyen áll nézettség szempontjából.
Ma tiszta kíváncsiságból ellátogattam a myTaste.hu oldalra, beírtam az oldal keresőjébe, hogy Boci szelet és a következő meglepetés ért:
a 200 találat közül az én szerény boci szeletem áll az első helyen 159 szívecskével.
Ez nekem nagy elismerés és ezennel szeretném megköszönni az olvasóknak, hogy az én receptemre szavaztak!
Ez nekem nagy elismerés és ezennel szeretném megköszönni az olvasóknak, hogy az én receptemre szavaztak!
Hamis gulyásleves
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál lecsó,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 1 késhegynyi köménymag,
- só.
Az apróra vágott hagymát az olajban halványsárgára pároljuk, hozzákeverjük a szétzúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1.5 l vízzel, megsózzuk. Belerakjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a lecsót (idényben 1 zöldpaprikát és 1 paradicsomot), illetve ételízesítőt és paradicsompürét, a köménymagot, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem fő.
Dolgozó Nő – 1982 május
Eperbefőtt
Erre a célra közepes nagyságú, frissen szedett és nem túlságosan érett ananászeper a legmegfelelőbb. Az epret mossuk meg, s miután a víz lecsorgott, szedjük le a szárát. Amikor a gyümölcs teljesen száraz, cukorral rakjuk üvegekbe: alul egy réteg cukrot, erre két sor epret, újra egy réteg cukrot, amíg az üveg megtelik. A tetejére is cukor kerüljön. Tegyünk rá késhegynyi szalicilt, kössük le és gőzöljük fövéstől számítva 10 – 12 percig.
Dolgozó Nő – 1969 május
Málnaszörp nyersen
Törjünk jól össze 2 kg friss málnát egy tálban, vegyítsük össze 2 dkg citromsóval, 1 dkg szalicillal és 2 liter vízzel. Tegyünk egy hibátlan zománcú tálba 3,5 kg cukrot, a málnát töltsük egy tiszta vászonzacskóba, és akasszuk a tál fölé, hogy a lé a cukorra csorogjon. A cukrot egy tiszta fakanállal időnként kavarjuk meg. Töltsük nagyon tisztára mosott, száraz üvegekbe, dugaszoljuk jól le. A zacskóban maradt málnából főzzünk lekvárt.
Dolgozó Nő - 1969 május
martinelli. Üzemeltető: Blogger.