- 3 egész tojás,
- 12 dkg finomliszt,
- fél tasak sütőpor,
- 1,5 dl 1,5%-os zsírtartalmú tej,
- 1 csipet fahéj,
- 1 tasak vaníliás cukor.
A tojásokat külön-külön tálba szétválasztottam. A sárgájához hozzáadtam a vaníliás cukrot, a fahéjat és a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport, és sima tésztát kavartam belőle, apránként hozzáadva a tejet. A fehérjét kemény habbá vertem és kanállal óvatosan a sárgájás masszába forgattam, hogy fellazítsa.
Előmelegített teflon serpenyőben aranybarnára sütöttem a palacsintákat. Nem kell hozzá olaj.
A juharszirup helyett inkább a saát, házilag általam főzött áfonyás szilvalekvárra esett a választás. Nagyon jól passzol a fahéj diszkrét ízével.
Az elején úgy gondoltam, hogy így tálalom, de ennek semi szaporája, sajnos, így egymásra raktam hármat :)
Előmelegített teflon serpenyőben aranybarnára sütöttem a palacsintákat. Nem kell hozzá olaj.
A juharszirup helyett inkább a saát, házilag általam főzött áfonyás szilvalekvárra esett a választás. Nagyon jól passzol a fahéj diszkrét ízével.
Az elején úgy gondoltam, hogy így tálalom, de ennek semi szaporája, sajnos, így egymásra raktam hármat :)
Ez aztán isteni lehet! Tetszetős! :)
VálaszTörlésEz is nagyon jó recept, amerikásan még sosem sütöttem.
VálaszTörlés