Ezt a receptet az Olvasói Recepttár 2-es számú kiadványában láttam, amit a Corvin Magazin jelentetett meg 2006-ban. Kicsit nagymamámra emlékeztet. Azokat az időket elevenítette fel bennem, amikor ő főzött nekünk.
- 4 ek tarhonya,
- 2 nagy burgonya,
- 1/2 kis fej apróra vágott hagyma,
- pirospaprika,
- petrezselyemzöld,
- 1 ek olaj,
- só,
- kevés ecet (ez nem volt benne),
- tejföl (ez sem).
A tarhonyát forró olajban zsemleszíműre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt hagymát, a burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és petrezselyemzölddel, felengedjük vízzel és puhára főzzük. Amikor kész, adunk hozzá kevés ecetet és tejföllel tálaljuk.
Imádom a tarhonya levest.Hasonlóan készítem csak én tejfölt nem teszek bele. Nagyon guszta!
VálaszTörlésMekkora meglepetés :) Nem gondoltam volna, hogy valakinek tetszeni fog a recept, de örülök, hogy Te is szereted. Az eredeti receptben nem volt tejföl, se ecet de nekem valahogy így jobban tetszik.
Törlés