Tarhonyaleves

2014. január 19., vasárnap · Posted in ,

Ezt a receptet az Olvasói Recepttár 2-es számú kiadványában láttam, amit a Corvin Magazin jelentetett meg 2006-ban. Kicsit nagymamámra emlékeztet. Azokat az időket elevenítette fel bennem, amikor ő főzött nekünk. 


Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 ek tarhonya,
  • 2 nagy burgonya,
  • 1/2 kis fej apróra vágott hagyma,
  • pirospaprika,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 ek olaj,
  • só,
  • kevés ecet (ez nem volt benne),
  • tejföl (ez sem).
A tarhonyát forró olajban zsemleszíműre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt hagymát, a burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és petrezselyemzölddel, felengedjük vízzel és puhára főzzük.  Amikor kész, adunk hozzá kevés ecetet és tejföllel tálaljuk.

2 Responses to “Tarhonyaleves”

  1. Imádom a tarhonya levest.Hasonlóan készítem csak én tejfölt nem teszek bele. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mekkora meglepetés :) Nem gondoltam volna, hogy valakinek tetszeni fog a recept, de örülök, hogy Te is szereted. Az eredeti receptben nem volt tejföl, se ecet de nekem valahogy így jobban tetszik.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.