Karalábéleves

2014. április 15., kedd · Posted in ,

Mostanában egyre inkább ilyen nosztalgiás ételeket készítek, amiket a nagymamám meg az édesanyám főzött régebb. Ez is olyan leves. Találgattam, hogy hogyan kéne elkészíteni, mit kellene beletenni ahhoz, hogy pont olyan legyen, mint amilyent gyerekkorunkban ettünk. Ez végül rántásos leves, de vékony rántást készítettem hozzá. Nekem most nem volt itthon, de lehet hozzáadni sárgarépát is.


Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes karalábé,
  • 1 nagy fej hagyma egészben,
  • 2 marék rizs,
  • ízlés szerint só,
  • kevés rántás (2 ek lisztből, kevés pirospaprikával)
  • petrezselyemzöld.
A karalábét meghámoztam és hasábokra vágtam, majd kellő vízmennyiséggel feltettem főni. Hozzáadtam a sót és a hagymát, majd félpuhára főztem. Ekkor hozzáadtam a megmosott rizst, a petrezselyemzöldet és készre főztem. Elkészítettem a rántást, majd hozzáadtam a leveshez és forraltam még kb. 5 percig.

4 Responses to “Karalábéleves”

  1. Hogy én ezt az egyszerű levest mennyire szeretem!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jólesett, olyan finom volt!!! Rég főztem, jó hogy eszembe juttattad, köszönöm :) Fotó nem készült, legközelebb megörökítem és "blogolom" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészségedre Vicuska és föltétlenül blogold legközelebb! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.