Hozzávalók:
- 1 kg nyers burgonya,
- 4 dl tejföl,
- 2 tojás,
- 2 ek olaj,
- 1 ek só,
- 1 kk reszelt szerecsendió,
- 2 ek olaj,
- 2 ek zsemlemorzsa
- reszelt sajt.
A tepsit olajjal megkentem és megszórtam zsemlemorzsával. A burgonyát meghámoztam, kb. 3 mm vastag szeletekre vágtam és soronként a tepsibe helyeztem, minden sort megsózva. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a tejfölt és a fűszereket, majd az egészet a burgonyára öntöttem, kicsit megrázogatva, hogy mindenhova jusson. Fóliával letakartam és a sütőbe toltam. Közepes lángon kb. 40 percig sütöttem, majd levettem róla a fóliát, megszurkáltam, hogy lássam, megpuhult már a burgonya és mivel már puha volt, rászórtam a reszelt sajtot és visszatoltam a sütőbe. Még kb. 15 percig sütöttem, hogy a sajt ráolvadjon. Lehet hagyni, amíg a sajt piros lesz, ki ahogy szereti.
Hát ez nagyon finom!!!
VálaszTörlésEz nagyon jó lehet! Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlés