Hozzávalók:
- 12 dkg vaj,
- 25 dkg cukor,
- 30 dkg finomliszt,
- 15 dkg darált dió,
- 3 tojás, 3 dl tej,
- 1 tasak sütőpor,
- 2 ek vaníliás cukor.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a vajat és tovább kavartam. A liszthez hozzáadtam a sütőport, összekavartam, majd kanalanként hozzáadtam a cukros masszához és simára, csomómentesre kavartam. Hozzáadtam a darált diót és a tejet, összekavartam, majd ócvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben megsütöttem.
Egyszerű, de nagyszerű ez a kevert sütemény! Fincsi :)
VálaszTörlésHamar elfogyott, tehát csakis jó lehetett :)
Törlés