Ezt a paprikást kicsit másképp készítettem, mint ahogy a gombapaprokást általában készíteni szoktam.
Hozzávalók 4 személyre:
- 0,5 kg csiperke gomb,
- 1 fej hagyma apróra vágva,
- só,
- kevés őrölt bors,
- apróra vágott petrezselyem,
- kevés olaj,
- tejföl.
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam. Utána hozzáadtam a megtisztított és felszeletelt gombát. Pár percig, kavargatás mellett pároltam, aztán felöntöttem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Hozzáadtam a sót és puhára pároltam. Régebb mindig lisztes, tejfölös habarást készítettem és úgy sűrítettem a paprikást, de most gondoltam ideje kipróbálni milyen liszt nélkül. Így hozzáadtam a tejfölt és hagytam összerotyogni. Puliszkát főztem mellé és tálaláskor egy kis vágott petrezselymet szórtam a tetejére. Nagyon finom lett és ezentúl mellőzöm a lisztet, mert a puliszkában van elég szénhidrát amúgy is.
De tudnám szeretni! Én sosem teszek lisztet a tejfölös húshoz, gombához- anélkül is finom.
VálaszTörlésJaj, de tetszik! Még sosem ettem puliszkát, de ezzel a tejfölös gombával nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok :)
VálaszTörlés