A tzatziki szószt nekem nem lenne szabad enni, mert úgy az uborka héja, mint a fokhagyma árt az epémnek és sajnos nem csak én vagyok ebben a helyzetben. Sokáig nem ettem, aztán gondoltam egyet és elkészítettem a saját változatomat. Volt olyan, aki azt mondta, hogy ennek semmi köze az eredetihez, de nekem így is megfelel, pontosabban az eredetit nem tudom megenni, de ezt igen.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 uborka
- 1 cikk fokhagyma,
- pár csepp olívaolaj,
- citromlé, ízlés szerint,
- 6 evőkanál natúr joghurt (2%-os),
- só,
Az uborkát alaposan megmostam, majd felületesen meghámoztam. A képen lehet látni, hogy a héja csak csíkokban van meg. Ez az egyik, amiért diétás, ugyanis az epebetegnek az uborkahéj nagyon ártalmas, ezért ezt a megoldást találtam illőnek. Az uborkákat lereszeltem a nagy lyukú reszelőn. Enyhén sóztam, kb. egy órát állni hagytam, de időnként összekavartam, aztán kinyomkodtam a levét. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, meglocsoltam kevés olívaolajjal és kevés citromlével, majd hozzákavartam a joghurtot. Egy órára hűtőbe tettem, hogy összeérjen.
Kaprot is szoktam bele tenni, de most épp nem volt.
Húsok mellé tálalom, mert kiváló ízvilágot biztosít.
Ezt a receptet a Mrita által továbbadott mozgalomra töltöttem fel. Itt is köszönöm szépen Neki, hogy rám gondolt!
A Fő az egészség! mozgalom szabályai pedig a következők:
- Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt blogodra, vagy honlapodra - a mozgalom logójával együtt - amit egészséges, vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
- Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.
- A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.
- A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben, vagy e-mailben.
Fogadjátok szeretettel!