Hozzávalók 2 személyre:
- 2 vékony szelet füstölt szalonna nagyon apró kockára vágva,
- 1 kk pirospaprika,
- 4 közepes méretű újkrumpli,
- só,
- vágott zöldpetrezselyem,
- fél csésze tej.
A szalonnát addig pirítottam, amíg a zsír kiolvadt belőle, hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a megtisztított és kockára vágott újkrumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót és puhára főztem. Amikor a krumpli puha volt, hozzáadtam a tejet, hagytam felforrni és kész is volt a leves.
Láttam olyan változatot is, ahol a kiolvasztott szalonnához lisztet adtak, így lett egy rántás szerűség a leveshez, de én jobbnak láttam, hogy a lisztet kihagyom és helyette tejet adok hozzá.