Ez egy igencsak egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás. Megfőztem a spagettit, ráöntöttem a tonhalkonzervet levestől és köréje szórtam a megmosott rukkolát. A tonhal saját levében volt eltéve és savanyítva, ezért egy különleges ízt kölcsönzött a spagettinek, amit a rukkola íze egészített ki. Nagyon finom.
Ki ismeri ezt a virágot?
2013. június 26., szerda
· Posted in
csak úgy
Gombás, tejszínes csirke
Donal Skehan készítette el ezt a receptet vasárnap a Fem3 TV adón. Nem szoktam ilyen főző műsorokat nézni, ezen véletlenül akadt meg a szemem. Láttam, hogy jól indult és végignéztem. Nem bántam meg, mert megtetszett és el is készítettem.
Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna,
- kevés vaj,
- 3 csirkecomb,
- 1 nagy fej hagyma,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 2 dl fehérbor,
- kevés vágott petrezselyem,
- 1 cikk zúzott fokhagyma,
- tejszín,
- kakukkfű.
A vajon megpároljuk, kicsit megpirítjuk a csirkecombokat. Kivesszük a combokat, a vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott császárszalonnát, az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Kissé kevergetve megpároljuk, majd hozzáadjuk a combokat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, és lefedve puhára főzzük. Ekkor kivesszük a combokat és folytonos kavargatás mellett apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vágott petrezselymet. Kicsit összerotyogtatjuk és máris tálalható.
Én annyit változtattam a recepten, hogy nem bőröstől tettem bele a combokat, mert mindig megnyúzom, így nem pirítottam meg őket vajon. Kifelejtettem a császárszalonnát. Amikor kész volt az étel, akkor láttam, hogy ott van a hűtőben. Tejszín helyett tejfölt használtam. Ő kakascombot használt, én pedig csirkecombot. Hamar elkészült és isteni finom lett. Ezt többször el fogom készíteni.
Juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
- kb. 1 liter víz,
- 1 kk só,
- 200 g puliszkaliszt (kukoricadara),
- 10 - 15 dkg juhtúró,
- kevés olaj.
A vizet forráspontra hoztam, hozzáadtam a sót és óvatosan,
kavargatás mellett hozzáadtam a puliszkalisztet. Majd addig
kavartam, amíg a puliszka megfőtt. Félrevettem a tűzről és
időnként megkavartam. Egy lábasba kevés olajat öntöttem, az
aljára tettem egy sor juhtúrót, rá puliszkát, aztán megint
juhtúrót és befedtem puliszkával, a tetejét pedig megszórtam
ismét juhtúróval. Lassú tűzön hagytam kicsit összerotyogni,
hogy a juhtúró megolvadjon.
Egyszerű cseresnyés, meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 250 g cukor,
- 250 g liszt,
- 4 tojás,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1 kávéscsésze víz
- 30 dkg kimagolt cseresznye, vagy meggy.
A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport. Apránként töltöttem hozzá a vizet. Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett cseresznyét, majd előmelegített sütőben megsütöttem.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.