A krumpli-hús kombónak nagyon sok változata
létezik. Ezzel a változattal már rég
szemezek, és most eljött az ideje, hogy el is készítsem.
Hozzávalók:
- krumpli,
- szalámi, vagy egyéb felvágott,
- hagyma,
- só,
- kevés víz,
- alufólia.
A krumplit megmostam, meghámoztam és fél cm
széles bevágásokat ejtettem rajta. A vágásra
vigyázni kell, mert ha végig vágod, akkor
szétesik. Gyakorolni kell, még nekem is, mert eléggé
bevágtam és amikor megsült, szétesett a
krumpli, ezért nincs csak "nyers" kép.
A szalámit karikákra vágtam és minden behasításba tettem egy, két szelet szalámit, kolbászt. A hagymát is vékony szeletekre vágtam és a szalámi mellé tettem egy - egy szeletet. Az így megtöltött krumplikat egy jénai tálba tettem, öntöttem hozzá egy nagyon kevés vizet, megsóztam a krumplikat és alufóliával letakartam. Ha van fedője a tálnak, akkor fedővel kell lefedni, az enyémnek nincs, ezért használtam alufóliát. Sütőbe toltam és kb. 20 percig sütöttem közepes lángon. Ekkor kivettem, a krumpli már meg volt puhulva, így levettem az alufóliát és visszatettem kicsit pirulni.
A szalámit karikákra vágtam és minden behasításba tettem egy, két szelet szalámit, kolbászt. A hagymát is vékony szeletekre vágtam és a szalámi mellé tettem egy - egy szeletet. Az így megtöltött krumplikat egy jénai tálba tettem, öntöttem hozzá egy nagyon kevés vizet, megsóztam a krumplikat és alufóliával letakartam. Ha van fedője a tálnak, akkor fedővel kell lefedni, az enyémnek nincs, ezért használtam alufóliát. Sütőbe toltam és kb. 20 percig sütöttem közepes lángon. Ekkor kivettem, a krumpli már meg volt puhulva, így levettem az alufóliát és visszatettem kicsit pirulni.