Kefires avokádó krém

2014. november 17., hétfő · Posted in , ,



Hozzávalók:
  • 1 avokádó,
  • 1 kicsi fej hagyma,
  • kefir,
  • kevés feta sajt (elhagyható),
  • só,
  • citromlé.
Az avokádót ketté vágtam, kivettem a magját, meghámoztam, felszeleteltem és a blenderbe tettem. A hagymát meghámoztam, apróra vágtam és ezt is a blenderbe tettem. A sajtot is apróra vágtam és hozzáadtam az avokádóhoz. Hozzáadtam a frissen csavart citrom levét, a sót, a kefirt és az egészet  összeturmixoltam.

Kiváló kenhető krém reggelire, vacsorára. Egészséges és könnyű elkészíteni. Barna magos kenyérrel fogyasztottam.

Francia burgonya

2014. november 8., szombat · Posted in


Hozzávalók:
  • 1 kg nyers burgonya,
  • 4 dl tejföl,
  • 2 tojás,
  • 2 ek olaj,
  • 1 ek só,
  • 1 kk reszelt szerecsendió,
  • 2 ek olaj,
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • reszelt sajt.
A tepsit olajjal megkentem és megszórtam zsemlemorzsával. A burgonyát meghámoztam, kb. 3 mm vastag szeletekre vágtam és soronként a tepsibe helyeztem, minden sort megsózva. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a tejfölt és a fűszereket, majd az egészet a burgonyára öntöttem, kicsit megrázogatva, hogy mindenhova jusson. Fóliával letakartam és a sütőbe toltam. Közepes lángon kb. 40 percig sütöttem, majd levettem róla a fóliát, megszurkáltam, hogy lássam, megpuhult már a burgonya és mivel már puha volt, rászórtam a reszelt sajtot és visszatoltam a sütőbe. Még kb. 15 percig sütöttem, hogy a sajt ráolvadjon. Lehet hagyni, amíg a sajt piros lesz, ki ahogy szereti. 


Diós szelet

2014. november 2., vasárnap · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj, 
  • 25 dkg cukor, 
  • 30 dkg finomliszt, 
  • 15 dkg darált dió, 
  • 3 tojás, 3 dl tej, 
  • 1 tasak sütőpor, 
  • 2 ek vaníliás cukor.  
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a vajat és tovább kavartam.  A liszthez hozzáadtam a sütőport, összekavartam, majd kanalanként hozzáadtam a cukros masszához és simára, csomómentesre kavartam. Hozzáadtam a darált diót és a tejet, összekavartam, majd ócvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben megsütöttem. 

Almás fahéjas gyümölcskenyér

2014. október 28., kedd · Posted in , , ,

Nem tudom hányadik ez az almás fahéjas recept, de az biztos, hogy sokat készítettem mostanában. Az ötlet Donal Skehan-tól származik. Ő muffint készített, én gyümölcskenyeret.


Hozzávalók:
  • 75 ml olíva olaj,
  • 200 ml 2%-os joghurt,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 2 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • 1/2 tasak sütőpor,
  • 1 kk fahéj,
  • 25 dkg hámozott, kimagolt alma, apró kockára vágva.


A sütőt előmelegítettem. A joghurthoz hozzáadtam az olajat és a reszelt citrom héját, összekavartam, majd félretettem. A tojásokat a cukorral habosra kavartam. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekavartam, majd a tojásos masszához adtam, hozzátöltöttem a joghurtos keveréket és csomómentesre kavartam. Beleforgattam az alma 3/4-ed részét.  Egy kalácsformát kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, rászórtam a megmaradt 1/4 rész almát és minimális lángon szép barnára sütöttem.

Harmonika krumpli

A krumpli-hús kombónak nagyon sok változata létezik. Ezzel a változattal már rég szemezek, és most eljött az ideje, hogy el is készítsem. 



Hozzávalók:
  • krumpli,
  • szalámi, vagy egyéb felvágott,
  • hagyma,
  • só,
  • kevés víz,
  • alufólia.
A krumplit megmostam, meghámoztam és fél cm széles bevágásokat ejtettem rajta. A vágásra vigyázni kell, mert ha végig vágod, akkor szétesik. Gyakorolni kell, még nekem is, mert eléggé bevágtam és amikor megsült, szétesett a krumpli, ezért nincs csak "nyers" kép.
A szalámit karikákra vágtam és minden behasításba tettem egy, két szelet szalámit, kolbászt. A hagymát is vékony szeletekre vágtam és a szalámi mellé tettem egy - egy szeletet. Az így megtöltött krumplikat egy jénai tálba tettem, öntöttem hozzá egy nagyon kevés vizet, megsóztam a krumplikat és alufóliával letakartam. Ha van fedője a tálnak, akkor fedővel kell lefedni, az enyémnek nincs, ezért használtam alufóliát. Sütőbe toltam és kb. 20 percig sütöttem közepes lángon. Ekkor kivettem, a krumpli már meg volt puhulva, így levettem az alufóliát és visszatettem kicsit pirulni. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.