Sóska télire üvegben

2015. április 21., kedd · Posted in , ,

A válogatott, többször bő vízben megmosott sóskát lecsorgatjuk, és ½ literes üvegekbe tesszük. Szorosan teletömjük az üvegeket, szalicilt teszünk a tetejére, lekötjük, és kigőzöljük. Télen, használatkor, miután felfőztük, tésztaszűrőn átpasszírozzuk.
Dolgozó Nő

Paradicsomlé télire üvegben

A korai, érett paradicsomot jól megmossuk, a hibás és zöld részeket eltávolítjuk, és egy teljesen hibátlan zománcú edényben főni tesszük. A szitát, fakanalat előzőleg forró vízzel fertőtlenítjük. Néhány percig héjastól főzzük a paradicsomot, majd szitán áttörjük. Ha van passzírozó gépünk, percek alatt kész az áttörés. Az áttört paradicsomot sűrűre főzzük. A kályha szélére tett tepsibe kevés vizet öntünk, ebbe helyezzük az üvegeket, hogy kellően átforrósodjanak, és csak ezután töltjük meg a forró paradicsomlével. Tetejükre szalicilt teszünk, celofánnal lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.
Dolgozó Nő

Zöldséges tehéntúrókrém

2015. április 20., hétfő · Posted in ,

Ismét tehéntúrókrémet készítettem, mert nagyon szeretem. Benéztem a hűtőbe, hogy lássam mi van itthon és ezek mellett döntöttem :)


Hozzávalók:
  • 1 vastag szál zöldhagyma, vagy 2 vékonyabb szál,
  • 1 kk só,
  • kevés őrölt bors,
  • 1 csipet majoránna,
  • 1 főtt sárgarépa reszelve, de lehet akár nyersen is,
  • 5 - 6 bő evőkanál tehéntúró.
A hozzávalókat jól összekavarom és máris fogyasztható.Friss zöldségeket lehet kínálni mellé.

Nyers málnaszörp

Egyetlen gyümölcs, amelyből házilag is vitamindús gyümölcslevet készíthetünk, a málna. Egy kg málnát kissé összetörünk, és másfél liter vízzel 1 dkg szalicillal összekeverve egy napig állni hagyjuk. Másnap egy nagy üveg aljára 2 kg cukrot öntünk, és a gyümölcsöt batisztruhán átszűrjük. (eltart 1 – 2 napig is míg a málna a batisztkendőn átcsöpög, ezért az üveg szájára tett fakanálra felakasztva hagyjuk lecsurogni.) A lecsurgatott málnalevet a cukorral jól összekeverjük, és kisebb üvegekbe töltve celofánnal lekötjük.
Dolgozó Nő

Tölteni való paprika sós lében

A közepes nagyságú, keményhúsú paprikákat jól megmossuk, száruktól, magházuktól, erezésüktől megtisztítjuk. Belsejüket jól megsózzuk, majd egymásba dugdosva egy edényben állni hagyjuk. Ha kissé megpuhulnak és levet eresztettek, üvegekbe rakjuk és ráöntjük a sós levet. Ha kevés a lé, akkor sós vízzel pótoljuk. Az üvegeket lekötözzük, és így tesszük el télire.
Dolgozó Nő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.