Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg cukor,
- 10 hideg vaj,
- 1 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 1 kávéskanál sütőpor.
A tetejére:
- 2 púpozott evőkanál gríz (búzadara,
- 40 dkg rebarbara (hámozás utáni súlya),
- 3 tojás fehérje,
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor.
A lisztet a tálba tettem, hozzáadtam a cukrot, a vajat, a sót, a tojást, és gyorsan tésztát gyúrtam belőle. Fóliába csomagoltam és 30 percig hűtőbe tettem pihenni. Az idő leteltével kivettem a hűtőből, akkorára nyújtottam, hogy egy 20x25-ös, sütőpapírral kibélelt tepsibe beleférjen úgy, hogy a szélein kb. két ujjnyi pereme is legyen.
Megszórtam a grízzel. Ezt nem szabad kihagyni, mert ez fogja felszívni a rebarbarából kifőtt levet.
Ráhelyeztem egyenletesen elosztva a megmosott, meghámozott és egy ujjnyi vastagra felszeletelt rebarbarát.
Előmelegített sütőben, alacsony lángon kb. 30 percig sütöttem. Közben a 3 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá vertem. A 30 perc eltelte után kivettem a tepsit a sütőből, rákanalaztam a habot, majd visszatettem még 20 percig sülni. Utána lezártam a tűzet és még 10 percig a sütőben hagytam száradni.