Legyünk egészségesek

2012. június 7., csütörtök

Bizonyára már megfordult a fejetekben a kérdés, hogy miért ez a blog címe. Nagyon egyszerű a válasz. Sokat gondolkoztam azon, hogy mi is legyen a blog címe, mert ez sokat elmond a blogról. Persze ez csak akkor igaz, ha a blog írója tényleg a választott témánál marad. Sok blogger van, blog még több is mint blogger, egyedi címet nehéz találni.

Végül úgy döntöttem, hogy ez a cím nekem tökéletesen megfelel, ugyanis az egészség a legfontosabb dolog a világon. Ha egészség van, a többi megoldható. 

Szóval nagyrészt az egészséges életmóddal fogok foglalkozni, amihez persze az egészséges étkezés is hozzá tartozik, de ugyanúgy sok más is, mint a tisztaság, a rendszeres mozgás stb., de lesz itt még más is.

Meggybefőtt, szilvabefőtt cukor nélkül

"Az érett, hibátlan gyümölcsöt szárától megtisztítva megmossuk, szitán lecsepegtetjük, kimagozzuk és előkészített (mosószeres meleg vízben kimosott, többször kiöblített) nagyobb befőttesüvegekbe rakjuk. Egy - egy megtelt literes üveg tetejére csapott mokkáskanálnyi tartósítószert teszünk, majd az üvegeket kigőzöljük a következőképpen: az egyenként újságpapírba göngyölt üvegeket megfelelő nagyságú edénybe állítjuk, az edényt az üvegek kétharmadáig vízzel töltjük fel, és a víz forrástól számítva a meggyel telt üvegeket 10 percig, a szilvával telieket pedig 15 percig gőzöljük. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni."

Dolgozó Nő - 1982 június

Sóska télire üvegben

"A friss sóskát alaposan megmossuk, lecsurgatva húsdarálón megdaráljuk, s lábosban saját levében addig pároljuk, míg jól besűrűsödik. Széles szájú üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi tartósítószert, például szalicilt szórunk és szorosan lekötözzük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni. "

Dolgozó Nő - 1982 június

Spenót télire üvegben


"A kerti spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forrásban levő sós vízben 5 percig főzzük, majd szitán lecsurgatjuk, s hideg vízzel leöblítjük. Újabb sós vizet forralunk, és a spenótot puhára főzzük benne. Előmelegített, teljesen tiszta üvegekbe töltjük, az üvegeket lekötözzük, és 20 – 25 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. A spenót télire való eltevése nem tartozik a könnyebb befőzési munkák közé, különleges gondosságot és tisztaságot kíván."

Dolgozó Nő  - 1982 június

Cseresznyeszörp cukor nélkül

"A jól megérett fekete cseresznye a legjobb hozzá. A gyümölcsöt kimagoljuk, a magok felét összetörjük, és vízzel 15 percig főzzük. Leszűrjük a levet, ruhán, gézen is és a kimagolt gyümölcshöz adjuk addig főzve ezzel, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Még egyszer átszűrjük, palackokba öntjük, lekötjük és a forrástól számítva 20 percig gőzöljük. Cukor nélkül is fogyasztható."
Forrás: Dolgozó Nő, 1982 június

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.