Könyvajánló - Lucinda Scala Quinn: Etetni bolondulásig- Férfi éhség‏

2013. október 15., kedd · Posted in



Egy könyvet szeretnék figyelmetekbe ajánlani ami igencsak hasznos lehet. Szerintem nincs olyan, aki ne találkozott volna ezzel a jelenséggel a közvetlen környezetében.

Nos, most a Tbálint kiadó ezzel a könyvvel siet a mi segítségünkre. Figyelmetekbe ajánlom, mert bizony nem könnyű ezt a problémát orvosolni és ha már más kitapasztalta a saját bőrén, akkor vegyük hasznát a tapasztalatainak. 

Fontos, hogy a könyvet a mai naptól a megjelenésig előrendelési akcióban 20% kedvezménnyel, ingyenes kiszállítással és 2000 Ft-os ajándékkuponnal lehet rendelni a kiadó honlapján (www.tbkiado.hu).
Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja, saját családi viszonyainak megfelelően) rátörne az a bizonyos „férfi-éhség”.
Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek – hanem úgy, hogy „Kösz Anya (vagy „drágám”), fincsi volt! Van még egy kis repeta?!” Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: „Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?!” – ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét – bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési „bibliájából” a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval!

Rozmaringos csirkepaprikás lila pereszkével

2013. október 5., szombat · Posted in ,

Megint újítottam :) Eddig a csirkepaprikást kizárólag babérlevéllel készítettem, és ha nem, akkor csak egyszerűen sóval, borssal és pirospaprikával. Ma gondoltam változtatok rajta. És ez lett belőle :)


Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb,
  • két marék lila pereszke,
  • 3 közepes fej hagyma apróra vágva,
  • 3 kicsi cikk fokhagyma,
  • kevés olaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 kk pirospaprika,
  • két csipet rozmaring,
  • egy csipet őrölt köménymag,
Az apróra vágott hagymát a forró olajon megdinszteltem, hozzáadtam a 3 kicsi cikk fokhagymát, a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam az apróra vágott és előzőleg megfőzött lila pereszkét, a rozmaringot, a köménymagot, a sót, a borsot és végül a csirkecombokat. Bő vízben puhára főztem, majd a végén széles tésztát adtam hozzá és néha megkavarva, hagytam puhára főni. Nagyon finom lett így is, fogok még készíteni ilyent.


Krumpli ropogós

· Posted in


Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 krumpli,
  • 3 tojás,
  • só,
  • kevés olaj.
A krumplikat megmostam, majd enyhén sós vízben héjastól megfőztem. Utána meghámoztam és lereszeltem. A jénai tálat megkentem olajjal, elterítettem benne a krumplit, majd ráöntöttem a felvert tojásokat. A tetejét megsóztam és a villával kicsit összekavartam az egészet, majd sütőben, közepes lángon megsütöttem. 

Sült húsokhoz tálalható, de magára is finom.Zöldfűszert is lehet használni hozzá.

Céklasaláta

2013. október 4., péntek · Posted in ,

Ez is egy nagy kedvenc nálunk. A cékla nagyon egészséges, ráadásul finom is.





Hozzávalók:
  • cékla,
  • reszelt torma,
  • só, ecet,
  • kevés cukor,
  • köménymag
  • víz.
A céklát megfőztem, hagytam kihűlni, majd lehámoztam a héját. Lereszeltem (de lehet vágni is), hozzáadtam a lereszelt tormát (de lehet egészben is a torma), készítettem egy cukros, ecetes, sós levet és ráöntöttem. Kell neki egy nap, hogy összeálljon, de lehet hagyni többet is. Édesanyám köménymagot is szokott hozzá adni, én most nem tettem.

Rántottás leves

2013. október 2., szerda · Posted in ,

Ez a leves nagy kedvenc nálunk. Régi étel, a nagymamám és az édesanyám is készítették. Én tőlük tanultam. Mindenki szereti a családban. Hamar elkészíthető és nem kell sok minden hozzá. Igaz, most kicsit változtattam rajta, ugyanis adtam hozzá egy nagyon kevés paradicsompaprikát is, és így is nagyon finom lett.



Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 tojás,
  • 3 - 4 nagy cikk fokhagyma,
  • negyed paradicsompaprika (elhagyható),
  • egy jó nagy marék rizs,
  • egy darab szalonnabőr (elhagyható),
  • fél csésze tej,
  • levés olaj, 
  • bazsalikomos ecet ízlés szerint.
A megtisztított fokhagymát elegendő vízzel feltettem főni. Hozzáadtam a sót, az apróra vágott paprikát,  a szalonnabőrt és 15 percig főztem. Ekkor hozzáadtam a rizst és puhára főztem. Közben három egész tojásból és egy tojásfehérjéből rántottát sütöttem, amit a teflonban a fakanál segítségével darabokra téptem, majd hozzáadtam a leveshez és még 5 percig főztem. Levettem a tűzről, hozzáadtam a megmaradt tojássárgából és tejből készített habarást, majd a bazsalikomos ecetet. Ha kell, adhatunk még hozzá sót. 10 percig hagytam, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaltam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.