Ribizlilekváros rizspuding

2014. március 8., szombat · Posted in ,


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 bögre megmosott rizs,
  • 1/2 üveg házi lekvár (én ribizlit használtam),
  • késhegynyi só,
  • 1 tasak vaníliás pudigpor és a hozzávaló 0,5 L tej + cukor
  • tetejére színes cukorka


A rizst 3 bögre vízben, a késhegynyi sóval puhára főztem. Egy vajjal kikent jénai tálba öntöttem és szépen elegyengettem. Hozzáadtam a fél üveg lekvárt és kicsit elkavartam a rizzsel. A pudingporból tejjel és a megfelelő cukormennyiséggel pudingot főztem, kicsit hagytam kihűlni, majd egyenletesen a rizsre öntöttem. Amikor kihűlt, megszórtam színes cukorkával.

Zacskós csirkecomb pácolása, fűszerezése

2014. március 3., hétfő · Posted in

Nálunk mindenki nagyon szereti a csirkehúst. Mióta megjelentek a zacskók, az esetek 80%-ban zacskóban sütjük a csirkét. Én kizárólag a sima zacskót szoktam vásárolni, nem veszem a fűszeres változatot, mert nincs értelme arra pénzt adni, ráadásul tele van mindenféle adalék anyaggal, meg ízfokozóval. Én úgy gondolom fölösleges azt megvenni, ugyanis házilag isteni fűszerezést lehet elérni, ráadásul mindig mást.


Itt már közzétettem az egyik fűszerezés/ízesítés változatot. Most viszont egy másikat osztok meg veletek, ami sokkal egyszerübb és nagyon finom. 

A nyáron készítettem pizzaszószt, hogy legyen, ha pizzát készítek. Most ezt használom a zacskós csirke fűszerezésére is, meryt benne van minden, ami kell a fűszerezéshez: hagyma, fokhagyma, paradicsom, só, bors és más fűszerek is. Nagyon megkönnyíti  a dolgom, mert a kész csirkecombokhoz hozzáadom a pizzaszószt, hűtőbe teszem pár órára, vagy akár egy éjszakára is és másnap már süthetem. Nem kell hozzá semmi más, se só, se bors, semmi, csak a pizzaszósz.


Diós bocipiskóta

2014. március 2., vasárnap · Posted in , ,



Hozzávalók:
  • 250 g cukor,
  • 250 g liszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kávéscsésze víz,
  • 2 ek sötét, cukrozatlan kakópor,
  • dió

A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport és öntöttem hozzá a vizet is.  Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem a tészta háromnegyed részét. A megmaradt negyed részhez kakaóport adtam és csomómentesre kavartam. Kiskanállal a másik tészta tetejére csepegtettem úgy, hogy pöttyös legyen, majd megszórtam dióval. Előmelegített sütőben készre sütöttem.

Spenótfőzelék, kicsit másképp

2014. február 22., szombat · Posted in , ,

A spenótfőzelék is olyan, hogy ahány ház, annyi féleképp készítik, tálalják, fogyasszák. Nálunk a spenótfőzelék tükörtojással és kenyérrel változata a hagyományos, de olyant is hallottam, aki tojás nélkül, de bundáskenyérrel tálalja. Ez is nagyon finom lehet és el is fogom egyszer készíteni.

Eddig készítettem spagettivel és tükörtojással, most viszont csavart tésztával és főtt tojással tálaltam.


 A spenótfőzelék receptje a régi blogomon található, itt.

Ribizli és málnadzsem

2014. február 19., szerda · Posted in , ,

Egy 45 éves recepttel kezdem a Dolgozó Nő recepttárból kiollózott befőzés receptsorozatot. 

"Egyenlő mennyiségű friss málna- és ribizlilevet mérjünk le, és ugyanannyi cukorral nagy lábosban folyamatos kavarás mellett főzzük erős tűzön kb. 30 percig. A forró dzsembe keverjünk bele késhegynyi szalicilt, azonnal töltsük üvegekbe, és közzük le."
Dolgozó Nő - 1969 Május

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.