Vodkaszószos penne

2014. május 12., hétfő · Posted in


Hozzávalók:
  • 1 ek. vaj,
  • 1 fej hagyma apróra vágva,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld,
  • ½ tk só,
  • ¼ tk őrölt bors,
  • 3 ek paradicsompüré,
  • 50 ml vodka,
  • 30 dkg penne (ez a főzés előtti súlya),
  • ½ bögre tejföl,
  • bazsalikom.
A vajat megolvasztottam, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát és megpároltam (3 - 5 perc). Hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és kétszer, háromszor megkavartam. Utána hozzáadtam a paradicsompürét, összekavartam és 5 percig főztem. Hozzáadtam a vodkát és még 5 percig főztem. Közben enyhén sós vízben megfőztem a durum pennét, leöntöttem róla a vizet és hagytam lecsepegni. A szószhoz hozzáadtam a tejfölt, az egészet a pennére öntöttem, majd megszórtam bazsalikommal. Nagyon finom, a vodka egy különleges ízt ad neki. 

Inkás, diós, zabpelyhes keksz

Az alapötlet teller-cake-től származik, köszönöm neki a receptet. 


Hozzávalók:
  • 30 dkg tk liszt,
  • 1 tk sütőpor,
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg  cukor,
  • 1 ek tej,
  • 1 ek vaníliás cukor,
  • 1 egész tojás,
  • 3 ek zabpehely,
  • 4 dkg dió,
  • 2 ek inka kávépor
Az összetevőket összegyúrtam és fóliába tekerve aránylag téglalap alakú rudat formáltam belőle. Fél órára a fagyasztóba tettem. Utána 1 cm vastag szeleteket vágtam belőle és előmelegített sütőben, sütőpapíron megsütöttem. Nagyon finom lett, még fogok ilyent készíteni.

Sült cérnakolbász sajtos tésztával

2014. május 11., vasárnap · Posted in , ,

Ez is csak egy ötlet, nem kell hozzá sok tudomány, de kicsit változatossá teszi az eddig használt alapanyagokból elkészített ételt :) 


Hozzávalók:
  • cérnakolbász,
  • kevés olaj,
  • só,
  • kockatészta,
  • reszelt sajt,
  • pirospaprika,
  • salátalevél.
A kolbászt óvatosan bevágtam és nagyon kevés olajon megsütöttem. A tésztát enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni, majd megforgattam abban a zsiradékban, ami maradt a kolbásztól. Salátalevélre helyeztem, megszórtam reszelt sajttal, és pirospaprikával, majd mellé tettem a kolbászt. Nem egy kalóriaszegény étel, de néha belefér :)

Paradicsomos húsgombóc leves

2014. május 10., szombat · Posted in , ,


Hozzávalók 4 személyhez:
  • 30 dkg darált hús,
  • 2 ek gríz,
  • 1 tojás,
  • 2 cikk zúzott fokhagyma,
  • 3 ek télire eltett, ledinsztelt paprika,
  • 1/2 L házi paradicsomlé,
  • 1 ek liszt,
  • 150 ml tej,
  • só,
  • bors.
A darált húst egy tálba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a grízt meg a tojást, a zúzott fokhagymát és jól összedolgoztam. Fél órát állni hagytam. Egy fazékban vizet forraltam, hozzáadtam a 3 ek dinsztelt paprikát és 10 percig főztem. A darált húsból gombócokat formáltam és hozzáadtam a fővő paprikához. Addig főztem, míg a hús meg nem puhult. Ekkor hozzáadtam a paradicsomlét és felforraltam, majd hozzáadtam a lisztes, tejes habarást és hagytam kicsit főni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.