Eperdzsem cukor nélkül

2012. június 7., csütörtök · Posted in , , ,


"A földieper édes, könnyen erjedő gyümölcs, ezért csak frissen szedett, ép szemeket használjunk fel erre a célra. Az epret szitán átmossuk, és porcelán vagy ép zománcú lábosban felforraljuk, hogy a levét jól kiadja. Kavarni, összetörni nem szabad! Előmelegített, tiszta, száraz üvegekbe tesszük, a tetejére tölthetünk egy kanál rumot. Lekötjük és 50 percig gőzöljük. A gőzölő lében hagyjuk kihűlni, és harmadnap újra gőzöljük, de akkor csak 30 percig. Mivel erősen leves gyümölcs, nem töltjük tele az üvegeket, hanem kétujjnyi helyet hagyunk  a képződő lének."
Forrás: Dolgozó Nő, 1982 június. 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.