Cseresznyedzsem és meggydzsem cukor nélkül

2012. június 10., vasárnap · Posted in , , ,

"A kettőt keverhetjük is. A szép, ép szemű, érett gyümölcsöt megmossuk, jól lecsurgatjuk, kimagoljuk, majd a levét szitán lecsurgatjuk. Ezt a levet szörpnek használhatjuk. A gyümölcsöt ép zománcú vagy porcelánedényben óvatosan kevergetve addig főzzük, míg a húsa szétesik. Ha a meggyel kevertük a cseresznyét, akkor előbb a meggyet külön főzzük mintegy negyedóráig és azután adjuk hozzá a cseresznyét. H a dzsem leves, félrehúzzuk. Másnap újra főzzük, míg elég sűrű, de még leve van. Előmelegített száraz üvegekbe öntjük, tölthetünk bele egy kiskanál tiszta szeszt, vagy rumot, lekötjük, és 40 percig gőzöljük. "
Dolgozó Nő - 1982 június

2 Responses to “Cseresznyedzsem és meggydzsem cukor nélkül”

  1. Szerintem savanyú lenne cukor nélkül, főleg a meggy. Próbáltad már így készíteni a dzsemet?

    VálaszTörlés
  2. Én tettel el cukor nélkül, de körtét.
    A meggy az biztos savanyú lenne, a cseresznye az pedig attól fűgg, hogy mennyire érett. A meggydzsem cukor nélkül inkább sütikhez kell, olyanokhoz, mint a mézes, ahol van még mellé egy édes krém is. Vagy palacsintába, amire porcukrot szórsz.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.