Az a második karácsonyi kalácsom.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér liszt,
- 1 kocka friss élesztő (25 g),
- 2 tojás sárgája,
- 5 púpozott evőkanál kristálycukor,
- 2 kávéskanál vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 80 g olvasztott margarin vagy vaj,
- 1 mokkás kanál só,
- 3 dl langyos tej (1,5 - 1,8%-os, de lehet 3,6-os is)
- 2 tojás fehérje
- 10 dkg darált dió,
- 10 dkg cukor
-
1 tojás sárgája
A tészta készítése ugyanaz, mint a Foszlós mazsolás kalácsnál. Amikor a tészta már megkelt, lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és kb fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtottam. A tojásfehérjékből kemény habot vertem, hozzáadtam a cukrot és a darált diót. Ezt a tölteléket a tésztára kentem és feltekertem. Sütőpapírral
kibélelt kalácsformába tettem, a tetejét
megkentem tojássárgával, majd villával
megszurkáltam a tetejét. Lassú tűznél
addig sütöttem, míg a teteje szép barna lett.
Ekkor kivettem, megszurkáltam és már nem kellett
visszatenni.
Nagyon szép lett! Most olvaslak vissza, mennyi mindent sütöttél.
VálaszTörlésKöszi szépen, igyekeztem :)
TörlésHúha, összefutott a nyál a számban:)
VálaszTörlésEnnek igazán örülök :)
Törlés